MARDİN TkMM YILIN İLK TOPLANTISINI TARİHİ MEKANDA GERÇEKLEŞTİRDİ

TkMM Mardin koordinatörü İdris Demir yılın ilk toplantısını Mardin de tarih kokan bir mekanda yaptırdı Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Öter yerel tohum vurgusu yaptı

Mardin 6.01.2019 19:49:32 0
MARDİN TkMM YILIN İLK TOPLANTISINI TARİHİ MEKANDA GERÇEKLEŞTİRDİ

TkMM Mardin koordinatörü İdris Demir yılın ilk toplantısını Mardin de tarih kokan bir mekanda gerçekleştirdi.Yılın ilk toplantısında Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Öter yerel tohum vurgusu yaptı 


Mardin’de sivil toplum kuruluşu olan küçük millet meclisi 2019 yılının Ocak ayı toplantı gündemine 2018 yılının panoraması ve yerel tohumun geleceği başlığı ile yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Yerel tohumun geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan  Kızıltepe Hubabat Ticaret Merkezi  Başkanı Mehmet Şerif Öter  yerel tohum kullanımlarının artırılması gerekliliğine vurgu yaparak Mezopotamya ovasında yetişen ürünlerin faiz ve ithalat lobisi yüzünden Dünya’da bilinçli olarak hak ettiği değeri göremediğini söyledi. 


Küçük Millet Meclisi Ocak ayı ilk toplantısı Necmettin Erbakan Vakfı salonunda 2019 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. İdis Demir’in başkanlık ettiği toplantıya Necmettin Erbakan Vakfı Mardin İl temsilcisi Ömer Faruk Afadle, Mardin sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasiler, basın mensupları ve küçük millet meclisi üyeleri katıldı. 2018 yılının panoraması ve yerel tohumun geleceğinin konuşulduğu toplantıda Kızıltepe Hububat Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mezopotamya ve Mardin ovasında yetişen ürünlerin kalitesi ve verimliliğine değindi. 


Öter: “ Bu ülkeden kazanıp yatırımını başka ülkeye o insan vatansever değildir”


Başkan Öter yabancı basında 270 bin Türk yatırımcının holdinglerini yurt dışına taşımasına tepki göstererek, “ Geçtiğimiz aylarda doların papaz ve rahip Brunson davası nedeni ile dolar darbesi yapılmaya çalışıldı. Bunun yanı sıra Amerika’da yayın yapan bir gazete ülkemizden yurt dışına yatırımını taşıyan verileri haber olarak dünya gündemine sundu. Ülkemizden yurt dışına yatırımlarını taşıyan Avrupa şartlarında kendilerini güvence altına alan kendini yerli ve milli vatansever olarak tanıtıp Holdinglerini oralara taşımışlar. Demek ki vatanseverlik milli olmak sadece sözle olmuyor. Eğer bir insan yatırımını bizim ülkemizden alıp başka bir ülkeye taşıyorsa bana göre o insan vatansever değildir” dedi. 


Yerel tohum konusunda bölgenin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Öter, “ Özellikle televizyonlarda hastalıkların giderek artığı haberlerini izliyoruz. İç hastalıklar gittikçe artıyor bunun sebebi GDO’lu, hibritli, hormonlu ürünlerden. Bu kışın ortasında domates salatalık alıp tüketiyoruz ama nasıl üretildiğini bilmiyoruz. Bunu biraz açarsak daha çok ürün almak için ilaçlama kullanıyor yada daha çok ürün versin diye döllendirme yapılıyor. Bugün buğdayımızı da el attılar. Şuan yerel tohum Sorgül, İskenderiye buğdayını bulamıyoruz.  Dünyanın en bereketli verimli toprakları Allah bize lütfetmiş. Tarım bakanlığı biz gerekli desteği verseydi, değil 80 milyonu başka bir 80 milyonu daha besleyecek tarım toprağımız var.  Cumhurbaşkanına ve tarım bakanlığına doğru bilgiler rapor edilmiyor yanlış yönlendiriliyor. Önceden annelerimiz domatesi evde sıkıyor tohumları kurutuyor ertesi yıl bahçelere atıyordu.  Şuan böyle bir üterim olmuyor. İthalat ve faiz lobisi  üretimimizi engellemek ihracat yaparak ülkemize döviz girdisi sağlamamak için çalışıyor. Bu konuda hükümetimizin yerli ve milli ürünlerimizi desteklemeli bu lobilere geçit vermemelidir”diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00