MARDİN TOPLUMSAL FEDERASYONU BAŞKANI ÖTER`DEN ``ENGELLİLERE SAHİP ÇIKALIM``ÇAĞRISI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ve yönetim kurulu üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Kızıltepe Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Mardin 3.12.2018 21:30:29 0
MARDİN TOPLUMSAL FEDERASYONU BAŞKANI ÖTER`DEN ``ENGELLİLERE SAHİP ÇIKALIM``ÇAĞRISI

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF)Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter ve yönetim kurulu üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Kızıltepe Engelliler Derneğini ziyaret etti.

 

MTDF Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter, Başkan Yardımcısı Cebrail Bülbül, Genel Sekreter Ahmet Yıldırım, Teşkilat Başkanı Menduh Kavan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Sadık Erdoğan, İdris Demir 3 Aralık Dünya Engelliler gününde yaklaşık 750 bedensel engelli üyesi bulunan Kızıltepe Engelliler derneğini ziyaret ettiler.

 

Engelliler Dernek Başkanı Türkan Yılmaz ve Başkan yardımcısı Aziz Ece MTDF. Heyetine engellilerin yaşadığı ve günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları paylaştı. Dernek Başkanı Türkan Yılmaz; ilgisizlikten şikâyet ederken şunları dile getirdi. “ İnsanlarımız 3 Aralık Dünya engelliler günü kutlama etkinlik ve programlarında değil her gün engellilerin yaşadığı zorlukları his etmelerini başta ulaşım olmak üzere diğer yaşam alanlarında engelliler için zorluk teşkil eden engellerin aşılması noktasında empati yapmalarını bekliyoruz.”  Dedi.

 

 Kızıltepe Engelliler Derneği başkan Yardımcısı Aziz Ece “Biz bu gün bedensel bir sakatlıktan engelli duruma düşmüşüz. Unutulmamalı ki hayatta her insan birer engelli adayıdır. Bundan birkaç yıl öncesine kadar hiçbir sakatlığı bulunmayan son derece sağlıklı, uluslar arası otobüs ve diğer ağır araçlarda şoförlük yapardım.  Geçirdiğim bir kaza sonucu sakatlandım ve şuan bedensel engelli olduğumdan engellilerin yaşadığı sıkıntıları şimdi daha çok iyi anlıyor ve his ediyorum.” Dedi.

 

MTDF. Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter “ Bizler hepimizin birer engelli adayı olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel bir sakatlık sonucu herhangi bir organını kullanamayan insanlarımız sadece dezavantajlı olduğunu gerçek engelin negatif fikir ve davranışlar olduğunu unutmamalıyız.  Engeller beyindedir. Biz beynimizdeki engelleri yıktığımızda, engelli yurttaşlarımızın  neler yapabileceğini göreceğiz. Engelli vatandaşlarımıza daha çok istihdam alanları yaratmalıyız. Bu gün biz federasyon olarak 3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla Kızıltepe Engelliler Derneğimizi ziyaret ettik. 750 üyesi olan bir derneğin olduğu binanın asansörü çalışmıyor ve tekerlekli sandalyeleri yetersiz. Dernek Başkanı Türkan Hanım ve Başkan yardımcısı Aziz Bey canla başla mücadele ediyorlar. Anlaşılan idarecilerimizin biraz ilgisizliği engellilerimizi son derece üzüyor.                              

 

 Biz Federasyon Olarak talep ve eksikliklerini not aldık. Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Yüzer’e iletip, talepte bulunacağız.  Gerekirse engellilerimizin ihtiyaçları için maddi durumu iyi olan dostlarımızdan yardımcı olmalarını talep edeceğiz. Mega ilçemizin bir tek engelli derneği var. Üstelik başkanı bayan ve engelli bir kardeşimiz yaşadıkları sıkıntılara bir nebze kolaylaştırıcı olamıyorsak hepimize yazıklar olsun. “Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78