MARDİN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK PROJEYE TEMMUZ AYINDA BAŞLANACAK

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentin trafiğini rahatlatmak için önemli gördükleri projelerden birisi olan Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesinde ilk kazmanın Temmuz ayında vurulacağını müjdeledi.

Mardin 29.06.2017 15:24:52 0
MARDİN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK PROJEYE TEMMUZ AYINDA BAŞLANACAK

Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentin trafiğini rahatlatmak için önemli gördükleri projelerden birisi olan Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesinde ilk kazmanın Temmuz ayında vurulacağını müjdeledi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi  kentte yoğun  bir çalışma temposu ile projelerine devam ediyor. Bu bağlamda alt yapıdan üst yapıya kadar çalışmalar yaşanabilir Mardin hedefiyle sürdürülüyor. Diğer yandan şehrin kanayan yaraları olarak tabir edilen konularda da somut adımlar atılıyor. Kentin en önemli sorunlarından birisi olan trafik sıkıntısı konusunda da müjdeler alındı. Buna göre araç yoğunluğunun en fazla olduğu ve sıkışıklığın sürekli yaşandığı Kızıltepe Kavşağı’nda battı çıktı projesi için ilk kazma Temmuz ayında vurulacak. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında yapılacak proje şehrin trafiğine nefes aldıracak  

 

 

Konu hakkında bilgi veren Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Kentimizin üzerindeki trafik yükünü azaltmak için güzel gelişmeler yaşıyoruz” dedi. Yaman şunları kaydetti: “İlimizde vatandaşlarımızın beklediği bir Mardin’i inşa etmek adına tüm birimlerimiz projelerimizin can bulması için çalışmalarını yapmaktadır. Özellikle hemşehrlerimizin beklentilerini gözeten bir yapıda projelerimize yön vermekteyiz. Bu nedenle ilimizin rahatlayacağı tüm çalışmalarımız için milletvekillerimiz ve hükümetimizin destekleriyle başarılı bir şekilde sürdürmekteyiz.  Mardinli vatandaşlarımızın bizlerden beklediği en önemli çalışmalardan birisi trafik yoğunluğunu azaltacak ve kente nefes aldıracak projelerdi. Biz bu konuda gerekli tüm çalışmalarımızı en üst düzeyde gerçekleştirdik.  Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürümü Sayın İsmail Kartal ve Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Kızıltepe Kavşağı’nda ve sıkıntı arz eden diğer kavşaklar da çözüm sağlanması için gerekli görüşmelerimizi  yaptık”

 

Verilen uğraşların meyvelerini verdiğine işaret eden Yaman, “Kızıltepe Kavşağındaki trafik yükünü azaltacak en önemli çalışmalardan birisi şüphesiz battı çıktı projesiydi. Çünkü ilimizde günden güne artan araç sayısı sıkıntının daha da artmasına neden oluyordu. Biz bu proje ile ilgili girişimlerimizi milletvekillerimiz ile sağlamamızın akabinde zemin etüt çalışmaları yapıldı ve projenin ihalesi gerçekleştirildi. Temmuz ayının ilk haftasında ihaleyi alan firmaya yer teslimini sağlanacak. Gerekli tedbirlerin alınmasıyla proje başlayacak. Kısa sürede bitirilmesi planlanan battı çıktı ilimizde trafik sorununu büyük oranda çözecek” dedi.

 

Yaman, trafik konusunda farklı çalışmaların da Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ile sürdüğüne dikkat çekerken, uzun vadede trafik sıkışıklığı problemini bitireceklerini sözlerine ekledi.  

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88