MARDİN TÜGVA VE STK PLATFORMUNDAN ``KÜDÜS``MİTİNGİ

Mardin TÜGVA İl temsilciliği ve Mardin STK Platformu ortak kitlesel Basın açıklaması yaparak ABD Başkanı Trump?ın Kudüs?ü İsrail?in başkenti olarak tanıyacağı açıklamasına tepki gösterdi.

8.12.2017 13:06:04 0
MARDİN TÜGVA VE STK PLATFORMUNDAN ``KÜDÜS``MİTİNGİ

Mardin TÜGVA İl temsilciliği ve Mardin STK Platformu ortak kitlesel  Basın açıklaması yaparak  ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı açıklamasına tepki gösterdi.

 

Bugün Cuma namazının ardından Yenişehirde bulunan Şakir Nuhoğlu Cami önünde ellerinde Türk ve Filistin devletinin bayrakları ile  toplanan TÜGVA İl temsilciliği ve Mardin STK Platformu üyeleri ile eyleme destek veren binlerce Mardinli vatandaş Şakir Nuhoğlu Camisi önünde ABD,TRUMP ve İSRAİL aleyhine sloganlar attı.Daha sonra  TÜGVA Mardin il Başkanı Mesut Çetin  her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini söyledi.

 


İsrail’in daha önce İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs’te ezanı yasakladığını, son olarak işgalci siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunulduğunu ifade eden Başkan Çetin “Bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslam alemine hatırlatıyoruz. İslam alemini reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah’tan korkmaya ve O’na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin’in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir” dedi.

 

 

 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00