MARDİN VALİLĞİ BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Mardin Valiliğİ yayınladığı Basın Açıklamasında,:``Vatandaşlarımızın kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı

Mardin 2.01.2016 23:44:44 0
MARDİN VALİLĞİ BUZLANMA VE DON OLAYLARINA KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Mardin Valiliğİ yayınladığı Basın Açıklamasında,:''Vatandaşlarımızın kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirlerin almalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.''dedi.

MARDİN VALİLİĞİNDEN YAYINLANAN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

''İlimizde 31 Aralık 2015 tarihinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışının etkisini kaybettiği, 02/01/2016 tarihi itibari ile sıfırın altında seyreden soğuk havanın ve rüzgârın etkisiyle buzlanma olaylarında artış olduğu görülmektedir.

         Valiliğimiz bünyesinde kurulan ve 24 saat esasına göre faaliyet gösteren Kriz Koordinasyon Merkezi ilgili kurumlarla eşgüdüm içerisinde olumsuz hava koşullarının genel hayata olan etkilerini minimum düzeylerde tutmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.
         İlçe merkezleri ve bağlı yerleşim birimlerindeki akım trafoların, kabloların, kesici ve ayırıcıların yanması, direklerin devrilmesi vb. nedenlerle yaşanan 752 elektrik arızasına ivedilikle müdahale edilmiştir. Ayrıca TEİDAŞ ve DEDAŞ’ın düzenli elektrik kesintileri Valiliğimizce mücbir sebepler nedeniyle iptal edilmiştir. Halen Dargeçit ilçemizde aynı hat üzerindeki 9 yerleşim biriminde arızanın giderilmesi çalışmaları devam etmektedir. 
         Yine, karayollarımızda yapılan aralıksız çalışmalar sonucunda İlimizin Diyarbakır, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ve İpekyolu güzergâhlarında trafik ve seyir güvenliği sağlanarak ulaşımın aksaması önlenmiştir.
         Kırsal alanda bulunan yerleşim birimlerinde yol açma çalışmalarında ise öncelikle acil hastaların, diyaliz ve doğum vakalarının sevki değerlendirilmiştir. 112 Acil Çağrı Merkezine 402 vaka ihbarı gelmiş olup, tamamının ilgili sağlık kuruluşlarına sevkleri gerçekleştirilmiştir.
         Halen yolları kısmen veya tamamen ulaşıma kapalı olan 16 yerleşim birimi bulunurken, grup yolları ve nüfus yoğunluğu öncelikli olarak dikkate alınarak yerleşim birimlerinin birincil yollarının biran önce açılması çalışmaları devam etmektedir.
         Vatandaşlarımızın kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirlerin almalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.''denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88