MARDİN VALİLİĞİ`NDEN ``NUSAYBİN``AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süresince gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 22 teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Mardin 26.11.2015 20:44:02 0
MARDİN VALİLİĞİ`NDEN ``NUSAYBİN``AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süresince gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 22 teröristin etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde 13/11/2015  Cuma günü saat 21.00 itibaren  uygulanmaya başlanan ve 26.11.2015 saat 08.00'de sona eren sokağa çıkma yasağında, kamu düzeninin sağlanması, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, ilçedeki hendek ve barikatların kaldırılması ile aranan şahısların yakalanması için güvenlik güçleri tarafından operasyon yapıldığı belirtildi.

Mardin Valiliğinden yapılan basın açıklaması şöyle:

'' Nusaybin ilçemizde 13/11/2015  Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 
           Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 26/11/2015 tarihi itibariyle yapılan faaliyetler sonucunda;

Nusaybin İlçemizde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinden bu güne kadar;

·        (22) Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. 

·       (2) BTÖ mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. 

·       (4) şahıs gözaltına alınmıştır, (2) şahıs mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş 2 şahıstan biri Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. 

·        (3) Polis Memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. 

·       (18) vatandaşımız yaralanmıştır. 

·       (5) vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 

·       (116) adet barikat ve hendek kapatılmış, 

·       (42) adet perde/branda kaldırılmış, 

·       Barikat olarak kullanılan (4) tır ile (1) adet kamyon kaldırılmış, 

·       (27) adet tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiş, Ayrıca BTÖ mensuplarınca tuzaklanmış (26) tuzaklama bomba şeklinde kurulan düzenekler kontrolsüz olarak infilak etmiştir. 

·       BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik (22) adet EYP (El Yapımı Patlayıcı) ile saldırı düzenlenmiş,  

·       BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik (33) adet roketatarlı saldırı düzenlenmiş,    

·       BTÖ mensuplarınca sözde karargâh olarak kullanıldığı tespit edilen (2) adet çadır kaldırılmış, 

·        BTÖ mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda (111) ayrı adrese girilerek arama yapılmış, yapılan aramalarda 2 patlatılmaya hazır EYP, 4 adet el bombası, çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme,  bol miktarda sağlık malzemesi, 25 adet balistik yelek, başta kaleşnikof olmak üzere çeşitli silahlara ait çok sayıda fişek, örgütsel doküman ve örgüt mensuplarına ait kıyafetler ile bol miktarda temel gıda malzemesi ele geçirilmiştir. 

·       Bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu elektrik   iletim hatlarında ağır hasarlar meydana gelmiş, bu hasarlarla ilgili onarım çalışmaları titizlikle devam etmektedir. 

        Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04