MARDİN VALİLİĞİNDEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Valiliği Mardin`de 31 Aralık 2015 tarihinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı sonucunda oluşan olumsuz şartlar nedeniyle Vatandaşların kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, tr

Mardin 2.01.2016 00:58:19 0
MARDİN VALİLİĞİNDEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Valiliği Mardin'de 31 Aralık 2015 tarihinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı sonucunda oluşan olumsuz şartlar nedeniyle Vatandaşların kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirleri almaları istendi.

Mardin Valiliğinin  yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:''İlimiz ve bazı ilçelerimizde 31 Aralık 2015 tarihinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı sonucunda oluşan olumsuz etkileri azaltmak ve kamu hizmetlerindeki aksamalara hızlı ve etkin müdahale etmek üzere kurulan Kriz Koordinasyon Merkezi çalışmalarına 24 saat esasına göre devam etmektedir. 
         01/01/2016 Cuma günü etkisini daha arttıran kar yağışları nedeniyle ilimizde bazı yerleşim yerlerinin yolu ulaşıma aralıklarla kapanmıştır. İlgili birimlerin yoğun çalışmaları ile yerleşim yerlerinin yollarının açılması için çalışmalar hızla devam etmektedir.
         Trafo patlamaları ve aşırı yükleme nedeniyle elektrik verilemeyen 18 yerleşim birimi mahalleye elektrik verilmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir.
         112 Acil Çağrı Merkezine 224 vaka ihbarı gelmiş olup vakaların tamamının ilgili sağlık kuruluşlarına sevki yapılmıştır. 
         İlimizin çevre illerle bağlantı yollarının sürekli açık tutulması için Karayolları ekiplerince tuzlama, küreme ve genişletme çalışmaları aralıksız devam etmektedir. 
         Diyarbakır, Midyat ve Kızıltepe çıkışlarında yol ve seyir güvenliği konusunda kontrol ve bilgilendirmeler trafik ekiplerince yapılmaktadır, Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından gerekli nitelikleri taşımayan araçlar geri çevrilmektedir.
         Vatandaşlarımızın kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, trafiğe çıkmak zorunda kalındığı takdirde kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. gibi tedbirlerin almalarının uygun olacağı değerlendirilmektedir.
         Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88