MARDİN VALİLİĞİNDEN EYLEM YASAĞI DUYURUSU

Mardin Valiliği,HDP Milletvekili Leyla GÜVEN isimli şahsın halen Diyarbakır ilindeki ikametinde yapmakta olduğu açlık grevi ile ilgili olarak;yapılacak her türlü eylemin Mardin ili genelinde açık alanlarda (İl Merkezi, Dış İlçeler ve Jandarma Sorumluluk B

Mardin 14.02.2019 08:56:19 0
MARDİN VALİLİĞİNDEN EYLEM YASAĞI DUYURUSU

Mardin Valiliği,HDP Milletvekili Leyla GÜVEN isimli şahsın halen Diyarbakır ilindeki ikametinde yapmakta olduğu açlık grevi ile ilgili olarak;yapılacak her türlü eylemin Mardin ili genelinde açık alanlarda (İl Merkezi, Dış İlçeler ve Jandarma Sorumluluk Bölgeleri dâhil) Tüm Coğrafi Alan'ı kapsayacak şekilde, 13.02.2019 günü saat:00:00'dan itibaren 27.02.2019 günü saat:24:00'a kadar yasaklandığını duyurdu.

 

Mardin Valililiğinin konuya ilişkin duyurusu şöyle;

 

''PKK/KCK terör örgütü güdümünde yayın yapan ANF Türkçe isimli internet sitesinin 13/11/2018 tarihli haberinde özetle Leyla GÜVEN'in avukatları aracılığıyla; "Tecrit kalkıncaya kadarda çabamız devam edecektir. Başta fedakâr Barış Anneleri, Cumartesi Anneleri, Avrupa'daki direngen halkımız ve dört parça Kürdistan 'da yaşayan değerli halkımıza tecrit parçalanmadan hiçbirimizin kendisini özgür hmeyeceği gerçeğinin farkında olduğumu söylemek isterim. Tecrit karşısında sessiz kalmak, onaylamak ve bu suça ortak olmaktır. Herkes üzerine düşen insani ve ahlaki görevleri yerine getirmelidir. Toplumsal barışı bu topraklara kendi öz gücümüzle getirebiliriz. Sayın Öcalan'ın rolünü oynaması için koşullarının iyileşmesini bizlerin mücadelesi belirleyecektir.


https://anfturkce.com/guncel/aclik-grevindeki-gueven-tecride-sessizlik-onavlamakktir-l15861) şeklinde terör örgütü -sözde- liderini övücü ve halkı açlık grevini desteklemeye yönelik çağrı amaçlı açıklamalarda bulunduğu; çeşitli profillerde (PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Leyla GÜVEN isimli şahsın fotoğrafı ile birlikte "#LeyIa DireniyorGençlikYürüyor" Seri Hilde 20 Ocak Tecriti Kıralım Yürüyüşü) ibareli çağrı paylaşımlarının yapıldığı görülmüştür.


            Ayrıca DTK (Demokratik Toplum Kongresi) organizesinde; Diyarbakır ilinde bulunan DTK binası içerisinde her gün 2 HDP’li Milletvekilinin katılımıyla "Leyla GÜVEN ve daha sonra açlık grevine başlayan -sözde- cezaevi direnişçilerine destek vermek amacıyla “Destek Nöbeti” tuttuğu görülmüştür.


            Bu kapsamda HDP Milletvekili Leyla GÜVEN' in ikametinde sürdürmekte olduğu açlık grevi eylemi nedeniyle ilerleyen günlerde gerek sosyal medyadan gerekse de terör örgütüne müzahir yayın organlarından, yapılan açlık grevi eylemine destek olmaya davet amaçlı çağrıların sürdüğü, yürüyüş/basın açıklaması/protesto eylemi vb. eylemlerin yapılmak istenerek, güvenlik güçleri ile vatandaşları karşı karşıya getirmeyi amaçlayan provokatif eylemlerin yaşanabileceği, bu sebepten pek çok kamu binası ve yakın çevresinde güvenlik zafiyetleri oluşabileceği, vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek fillerin meydana gelebileceği, ilimizin terör riski olan iller arasında bulunduğu da göz önüne alındığında, karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirilmektedir.

            Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığından gelen 11/02/2019 tarihli ve E.2019021002220321042 sayılı yazıdan özetle Milletvekili Leyla GÜVEN'in başlattığı açlık grevinin 100. Gününde çevre illerden gelen Milletvekillerinin katılımı ile 15 Şubat saat 12.00 da Diyarbakır ilinde toplanacağı ve ilimizden de 13-14 Şubat 2019 tarihinde yürüyüşe başlanacağı bildirilmiştir.

 

            Elde edilen bu bilgiler ve tespitler ışığında yukarıda bahsedilen türde ilimizde yapılması muhtemel yürüyüşlerin hayatın olağan akışında “Terör örgütü Propagandası” amacı taşıyan yürüyüş olduğu da anlaşılmaktadır.


            Bu bağlamda yukarıda bahsi geçen çağrı ve haberler ve istihbarlar doğrultusunda; terör örgütü mensupları ve/veya sempatizanları tarafından ilimizin muhtelif adreslerinde toplanarak Leyla GÜVEN isimli şahsın yapmakta olduğu açlık grevine destek amaçlı, bölücü terör örgütünü övücü mahiyette eylemlerde bulunabileceği, açlık grevi eyleminin ilimizde bulunan diğer cezaevlerine sirayet edebileceği ve cezaevi çevrelerinde ise kitlesel eylem/etkinliklerin gerçekleştirilmek istenebileceği, müşahede edilmiş olup,


            Bu kapsamda yapılması muhtemel kanunsuz eylemler nedeniyle; ilimizde PKK/KCK ve FETÖ terör örgütleriyle iltisaklı birçok hükümlü ve tutuklunun bulunduğu ceza infaz kurumlan başta olmak üzere pek çok kamu binası ve yakın çevresinde güvenlik zafiyetleri oluşabileceği, vatandaşların can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek fiillerin meydana gelebileceği, karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirilmeleri yapılmaktadır.


            Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, müessif olayların yaşanmaması amacıyla;


5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A (Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır...) ve 11/C maddesi (İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi Valilinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için Vali gereken karar ve tedbirleri alır. Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilir, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilir ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilir.


            Bu fıkra kapsamında alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında 66 ncı madde hükmü uygulanır" hükümleri ve; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. Maddesinde belirtilen "vatandaşların huzur ve sükûnet içinde istirahatini aşırı ve katlanılamaz derecede zorlaştırmamak ve kamu düzeni ve genel asayişin bozulmasına neden olmamak " hükümleri doğrultusunda;

 


            HDP Milletvekili Leyla GÜVEN isimli şahsın halen Diyarbakır ilindeki ikametinde yapmakta olduğu açlık grevi ile ilgili olarak; Bu eyleme destek mahiyetindeki eylem/etkinlikler ile aynı konunun devamı niteliğindeki yürüyüş, her türlü eylem ve etkinliklerin basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant/çadır kurma vb. ilimiz genelinde açık alanlarda (İl Merkezi, Dış İlçeler ve Jandarma Sorumluluk Bölgeleri dâhil) Tüm Coğrafi Alan'ı kapsayacak şekilde, 13.02.2019 günü saat:00:00'dan itibaren 27.02.2019 günü saat:24:00'a kadar YASAKLANMIŞTIR.
            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

25.1° / 13°
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52