MARDİN VALİLİĞİNDEN NUSAYBİN İLÇESİNDEKİ OPERASYONA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Valiliği Nusaybin ilçesinde yürütülmekte olan Güvenlik Operasyonuna ilişkin olarak :`Bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülm

Mardin 21.02.2017 09:55:26 0
MARDİN VALİLİĞİNDEN  NUSAYBİN İLÇESİNDEKİ OPERASYONA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Mardin Valiliği Nusaybin ilçesinde yürütülmekte olan Güvenlik Operasyonuna ilişkin olarak  :'Bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmektedir''açıklamasında bulundu.

 

Mardin Valiliğinden konuya ilişkin  yapılan  açıklama şöyle:

 

''Bornova 2. Jandarma Tugay Komutanlığı, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile uzun zamandır planlanan operasyonda; Mardin İli Nusaybin İlçesi Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Yavruköy, İlkadım ve Koruköy Mahalleleri, Ömerli İlçesi Sulakdere ve Aytepe Mahalleleri,  Artuklu İlçesi Yandere ve Ahmetli Mahalleleri arasında kalan ve yoğun şekilde terörist faaliyetleri barındırıp,  ülkemizin başta Akdeniz Bölgesi olmak üzere Batı illerine aktaran sözde Ömeryan Bölgesindeki BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirip, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık eden işbirlikçi şahısları yakalamak maksadıyla 11 Şubat 2017 Cumartesi günü saat:18:00’ dan itibaren Atmaca-3 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer AYDEMİR operasyonu başlatılmıştır.
 
        Operasyonda çok sayıda sığınak, barınak ve deponun bulunduğu Nusaybin İlçesi Koruköy Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda şu ana kadar üst düzey 4 BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda bir kahraman özel harekât mensubu personelimiz yaralanmıştır.
 
Hukuki kurallar içerisinde sürdürülen bu faaliyetlerde devletimizin ve milletimizin birliğine ve huzuruna kasteden ve 5 aydır takip edilen BTÖ mensuplarına karşı yürütülen bu faaliyette bölgede çok sayıda silah, roketatar, roket, mühimmat, füze, patlayıcı, patlayıcı düzenekleri, haberleşme ve elektronik cihazlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.
 
Teröre karşı yürütülen mücadelede menfi algı oluşturmak maksadıyla, sosyal medya, bazı basın yayın organları, bazı kişiler ve sözde sivil toplum örgütlerince güvenlik güçlerimizi karalayıcı ve iftira niteliği taşıyan yayınların yapıldığı görülmektedir. Bölgedeki operasyonlar hukuk devleti kuralları çerçevesinde yürütülmekte olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ön planda tutularak her türlü ihtiyaçları karşılanmaya devam edilmektedir.
 
                 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00