MARDİN VALİLİĞİNDEN YAYLACILARA ÖNEMLİ UYARI

Mardin Valiliği yayınladığı duyuru ile terör örgütünün ulaşabileceği ev ve barınma yerlerinde hiçbir şekilde erzak/yaşam malzemesi bırakılmaması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Mardin 30.09.2019 11:07:12 0
MARDİN VALİLİĞİNDEN  YAYLACILARA ÖNEMLİ UYARI

Mardin Valiliği yayınladığı duyuru ile terör örgütünün ulaşabileceği ev ve barınma yerlerinde hiçbir şekilde erzak/yaşam malzemesi bırakılmaması konusunda  vatandaşlar uyarıldı.

 

Mardin Valiliğinden konuya ilişkin yapılan duyuru şöyle;

 

Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü, milli güvenliğini ve kamu düzenini tehdit eden, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini yok etmeye yönelik eylem ve saldırılarda bulunan terör örgütleriyle topyekûn mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir.

 

Yayla ve meralardan dönüş mevsiminin başlamasıyla birlikte terör örgütü mensuplarının erzak ve yaşam malzemesi ihtiyacını bu bölgelerde bırakılan malzemelerden karşılayabileceği yönünde istihbarı bilgiler elde edilmiştir.

 

        Bu bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımızın yaylalardan dönüşlerinin başlamasıyla birlikte terör örgütü mensuplarının, erzak ve yaşam malzeme teminini önlemek amacıyla seferberlik anlayışı içerisinde hareket ederek artan yaşam malzemelerinin terör örgütü mensuplarınca kullanılabileceği düşünülerek yaylalarda bırakılmaması, terörle mücadelede büyük önem arz etmektedir.

 

    Kolluk kuvvetlerimizce konuya ilişkin alınan her türlü önleyici tedbir artırılarak devam ettirilecektir.Valiliğimiz ve Kaymakamlarımız başkanlığında yapılan halk ve muhtar toplantılarında konuya ilişkin uyarılarak bilgilendirilecektir.

 

         İl ve ilçe müftülüklerimiz ile koordinasyon kurulacak, cuma hutbelerinde vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.

 

       Yerleşim yerine bağlı yaylası olan mahallelerde görev yapan öğretmen, orman teşkilatı personeli, muhtar ile imamlarımız aracılığıyla terör örgütünün ulaşabileceği ev ve barınma yerlerinde hiçbir şekilde erzak/yaşam malzemesi bırakılmaması için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanacaktır.   

 

         Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33