MARDİN VALİSİ KOÇAK,KASIMİYE `MEDRESESİ`NE FİDAN DİKTİ

Orman Haftası etkinliği kapsamında ,Türkiye?de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde ?Gönül Elçileri? projesi kapsamında 81 ilde düzenlenen Fidan Dikim Etkinliğinin Mardin ayağı Val

Mardin 26.03.2015 16:26:13 0
MARDİN VALİSİ KOÇAK,KASIMİYE `MEDRESESİ`NE  FİDAN DİKTİ

Orman Haftası etkinliği kapsamında ,Türkiye’de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde “Gönül Elçileri” projesi kapsamında 81 ilde düzenlenen Fidan Dikim Etkinliğinin Mardin ayağı Vali Ömer Faruk Koçak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Vali Koçak'ın da Fidan dikimi gerçekleştirdiği etkinlik neşeli bir ortamda geçti.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Vali Koçak; “Bugün tüm Türkiye’de gönül elçilerimiz ile beraber yüz bin fidan dikmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Hanımefendinin öncülüğünde yapılan bu programın Mardin ayağını gerçekleştirmiş oluyoruz. Yaklaşık 500 arkadaşımız ile beraber bugün 1500 ün üzerinde fidan dikeceğiz ama bu bir başlangıç. Bu yıl toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışacak 2000 kardeşimiz yaklaşık 2,7 milyon fidan dikecekler. Ama biz onunla da kalmayıp çalışan arkadaşlarımızın dışında öğrencilerimiz, askerlerimiz, polislerimiz vatandaşlarımız ile beraber bir 2 milyon fidan daha dikmeyi planlıyoruz inşallah 4,7 milyon fidan dikme hedefimiz var Mardin’de.  Bu da 50 bin dönüm geniş bir alana tekabül ediyor Mardin’in çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiğimiz dikim olacak. Yıllar itibari ile böyle devam ettirerek Mardin’in daha yeşil olmasını, oksijeninin daha bol olmasını, iklimimin daha yumuşak olmasını ve daha yağışlı olmasını sağlayacak ekolojik dengeyi ayakta tutabilecek bir çalışma yapmış olacağız.  Bugün buraya katılan bütün arkadaşlarımıza ve hanımlara teşekkür ediyoruz” dedi.

                Kasimiye Medresesinin ön bahçesindeki “Mardin Gönül Elçileri Hatıra Ormanı” olarak adlandırılan alanda yapılan fidan dikim etkinliğine Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, daire amirleri ile eşleri ve kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40