MARDİN VALİSİ KOÇAK,KOLTUĞUNU AYŞE BERHUNİ`YE DEVRETTİ

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 96.Yıldönümü dolayısıyla koltuğunu, ilkokul öğrencisi Ayşe Berhuni`ye devretti.

Mardin 23.04.2016 01:31:21 0
MARDİN VALİSİ KOÇAK,KOLTUĞUNU AYŞE BERHUNİ`YE DEVRETTİ

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 96.Yıldönümü  dolayısıyla koltuğunu,  ilkokul öğrencisi Ayşe Berhuni'ye devretti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Okul Müdürü Zeki Doğan Çağlar, sınıf öğretmeni Çiğdem Taşpınar Akgeyik ve Ayşe Berhuniyi kabul eden Vali Koçak; Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 96. yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururu ve  mutluluğunu  yaşadıklarını, Türkiye'nin çetin mücadeleler sonucunda kurulduğunu ve bu mücadelenin bugünde devam ettiğini kaydetti.

Vali Koçak;  "Gerek içeriden gerek dışarıdan hainler ve düşmanların beraber çalışmaları sonucu Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk milletini ortadan kaldırmak için büyük saldırılar meydana gelmiş, halada gelmeye devam etmektedir. Devletimizi kurarken verdiğimiz şehitleri  hala vermeye devletimizi muhafaza ederken de ediyoruz." dedi.

Bu yolda medeniyetlerin ve tarihin kavşağında bulunduklarını ifade eden Koçak, tarihi bir dönüm noktası yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

" Dünya, ihtiyaç duyduğu adaletin ve düzenin doğum sancılarını yaşıyor. Osmanlı bu sistemden çekildikten sonra bölgenin huzur bulduğu başka bir dönem yoktur. Biz ayrıldığımızdan beri Yemen'den Mardin'e kadar bu bölgede hiç bir zaman huzur refah düzeni hâkim olmadı. Bu bir emperyalist söylem değil, biz hiç bir zaman emperyalist olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Biz bu bölgeyle beraber diğer tarihi hinterlandımızın hak ettiği huzura kavuşması için yine rolümüzü oynamaya devam edeceğiz. Dünyaya sunmaya başladığımız medeniyet tasavvuru bunu tekrar mümkün hale getirecektir. Biz, bu sancının arifesinde bulunan yöneticileriz ama geleceğimiz olan çocuklarımız bu medeniyetin dünyada hâkim olmasını sağlayacak olan nesildir."

Çocukların bayramını kutlayarak 23 Nisan mesajına başlayan Berhuni: "Bizim bu bayramı coşkuyla kutlamamız için hür bir vatanı emanet eden, ecdadımızı ve bugün de bu hürriyeti muhafaza yolunda canlarını feda eden güvenlik güçlerimizi, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları Şad olsun" dedi.


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46