MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, dedikodulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terör örgütünün Mardin`de kökünün kazınacağını söyleyen Koçak, "Bölücü örgüt liderleri Nusaybin`in final olacağını söylemişti, Biz Nusaybin`i PKK`nın finali yapacağız" Açı

Mardin 12.04.2016 08:07:40 0
MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Son günlerde sistematik şekilde Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak hakkında çıkarılan Dedikodular ve Gerçeği yansıtmayan Haberlerle ilgili Mardin Valiliği Resmi Açıklama yaparak Bazı Yayın organlarında ve Sosyal Medyada Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak hakkında yazılan ve Nusaybin içesindeki Operasyonlara izin vermediği ,operasyonlar sırasında tankları ilçeye sokmaması nedeni ile tuzaklanmış binalar asker ve polislerler için büyük risk yarattığı türü haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek,Yapılan yazılı Basın açıklamasında:bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır. Valilik makamınca kolluk güçleri ve askeri birlikler tarafından sunulan operasyon taleplerinin tamamı onaylanmış bununla beraber yeni operasyonların talimatları da bizzat valilikçe verilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birimlerince on yedi, İl Jandarma Komutanlığınca kırk altı, İl Emniyet Müdürlüğünce sekiz adet olmak üzere toplam yetmiş bir operasyonun gerçekleştirilmesi için izin ve talimat verilmiştir''Açıklaması yapılmıştı.

Yapılan sistematik karalama saldırılarına yönelik  olarak açıklama yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,"Bölücü örgüt liderleri Nusaybin'in final olacağını söylemişti, Biz Nusaybin'i PKK'nın finali yapacağız" dedi. Kocak, Nusaybin'den PYD'nin kontrolündeki Kamışlı bölgesine uzanan tünellerin de bir şehir efsanesi olduğunu belirterek, "Ne bir tünel var, ne de girip çıkan bir PKK'lı ya da YPG'li. Bu alanda  uçurtmuyoruz" diye konuştu.  ve vali arasında uyum sorunu yaşandığı iddialarını da yalanlayan Koçak şöyle devam etti: Komutanlarımızla, güvenlik güçlerimizle uyum içinde başarılı sonuçlar aldık. Bu dedikoduları çıkaranlar, terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyorlar.''Açıklamasında bulundu.


 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00