Mardin Valisi ve İl Müftüsü` ?nden Âlimlere ziyaret

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı Bazı daire ve kurum müdürleri köyleri ziyaret ederek burada yaşayan kanaat önderleri ile buluştular.

Mardin 23.02.2015 09:30:22 0
Mardin Valisi  ve İl Müftüsü` ?nden Âlimlere ziyaret

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı Bazı daire ve kurum müdürleri köyleri ziyaret ederek burada yaşayan kanaat önderleri ile buluştular.

         Kızıltepe’ye bağlı Alemdar köyü (Kanispi) köyünde bölgenin tanınmış âlim ve hocalarından olan Bedirhan Taşçı’yı evinde ziyaret eden heyet kendisiyle kısa bir hasbihal yaptı. Vali Mustafa Taşkesen ilim ve âlimin toplum üzerindeki etkinliğinden bahsederek hocaların bölgede yaptıkları hizmetleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

         İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise “İslam âliminin sadece dini ilimler ve ibadetle meşgul olma vazifesi bulunmuyor. O, sanılanın aksine “âlemin salâhı, âlimlerin ıslahına bağlıdır” düsturunca sosyal hayatın içinde de aktif bir şekilde bulunuyor. Zira âlim ve ilimden mahrum bir toplumda huzur, sükûn, adalet, hikmet, edep, saygı, sevgi, merhamet gibi hasletlerin esâmesi bile okunmuyor. Çünkü Kur’an-ı Kerim toplum yapısında meydana gelecek bozuklukları önlemede âlimlere büyük görev yüklüyor. Zira toplumda veya âlimlerde meydana gelecek yozlaşma, umulmaz ve tedavisi oldukça tehlikeli yaralara kapı aralıyor. Bu sebeple toplumda meydana gelen yangının söndürülmesinden öncelikle âlimler sorumlu.” Bu nedenle hocamızın yıllardır sürdürdüğü hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür eder ve sağlıklı uzun ömürler dilerim. Diye konuştu.

         Bedirhan Taşçı hoca gelen misafirlerine teşekkür ederek yaptıkları bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Köy Odaları Yüzyıllardır toplumsal bir görevi yerine getiriyor

         Daha sonra Köy odasına geçen heyet burada köy muhtarı Faruk Cengiz ve köy sakinleri ile kısa bir sohbet yaptılar. Köy muhtarı Faruk Cengiz Köy odalarının çok fonksiyonel bir toplumsal görev yaptığını ifade etti. Cengiz köy odası garibanlar, yolcular için misafirhane, çocuklar ve gençler için eğitim ve oyun salonu, tartışmalı konuların ve çözülmesi gereken sorunların giderildiği yegâne mekânlardır. Ve yüzyıllardır bu odalar değerini yitirmeden işlevlerini sürdürmektedir. Dedi

         Daha sonra Vali ve beraberindeki heyet Kızıltepe ilçesinde yaşayan Molla Selahattin Seydaoğullarını ziyaret ederek Mardin’e döndüler.

 

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19