MARDİN YEŞİİLİ`Lİ ŞOFÖRLER HABUR KAPISINDA PERİŞAN OLDU

Şırnak`ın Silopi ve Cizre ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında Habur Sınır Kapısı`ndan giriş ve çıkışlar durdurulması nedeniyle Mardin Yeşilli ilçesinden Yük taşıyan Kamyoncular yaklaşık bir aydır beklediği Habur sınır kapısında perişan

Mardin 1.01.2016 10:19:08 0
MARDİN YEŞİİLİ`Lİ ŞOFÖRLER HABUR KAPISINDA PERİŞAN OLDU

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında Habur Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışlar durdurulması nedeniyle Mardin Yeşilli ilçesinden Yük taşıyan Kamyoncular yaklaşık bir aydır beklediği Habur sınır kapısında perişan oldular.

Artuklu Haber'e mesaj atarak sorunlarının gündeme taşınmasını isteyen Yeşillili Kamyoncular Habur Sınır kapısının kapalı olması nedeniyle,Perişan olduklarını,Maddi,manevi olarak zarar gördüklerini belirterek,Habur Sınır Kapısı'nın kapanması ile Irak Erbil'de yaklaşık bir aydır tırları ile mahsur kaldıklarını belirterek, devletten  sorunlarına çözüm bulmasını isteyerek,Habur Sınır kapısının bir an önce açılmasını istediler.

Bulundukları ortamda çok zor şartlarda yaşadıklarını belirten Kamyoncular,Yaklaşık bir aydır arabalarında uyuduklarını,Banyo yapma imkanı bulamadıklarını ,yardımlaşarak, ve zor şartlar altında,güvenlik sorunu ile baş başa yaşadıklarını belirterek,yetkililerden  Sınır Kapısının açılması için acilen çözüm bulunmasını istediler.

 Irak’a çıkış kapısı olan Habur Sınır Kapısı’nın bölgede yaşanan terör olayları sonrası kapanması nedeniyle bu ülkeye taşıma yapan binlerce TIR taşıdıkları ihraç mallarıyla birlikte TIR parkında bekletiliyor. UND yetkilileri Irak’a gitmek için bekleyen TIR sayısının her geçen gün arttığını belirten,Nakliyeciler, sektörün ve ihracatçının kaybının milyon dolarları bulmasından endişe ettklerini ifade ediyorlar.

Aynı şekilde sınırın Irak tarafında da Binlerce aracın Türkiye'ye giriş yapmak için Habur Sınır kapısının açılmasını sabırsızlıkla bekledikleri öğrenildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00