Mardin Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası`nda Final İçin Oynayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası(UNHCR) Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR Humanitarian) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Mardin Gençlik Merkezinde Suriyeli ve Türk oyunculardan kurul

Mardin 11.12.2016 21:47:52 0
Mardin  Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası`nda  Final İçin Oynayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası(UNHCR) Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR Humanitarian) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında Mardin Gençlik Merkezinde Suriyeli ve Türk oyunculardan kurulan futbol takımı İstanbul takımı ile Final için oynayacak.

 

Teknik Direktörleri Necat Akman yönetiminde Mardin Gençlik Merkezinde Suriyeli ve Türk oyunculardan kurulan futbol takımı , "Sosyal Uyum Projesi" kapsamında Mardin'de 9'u Türk, 9'u Suriyelilerden oluşan futbol takımı, Antalya'da başlayacak "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası"nda Mardin'i ve Mardin Gençlik Merkezini temsil ediyor. 

 

Antalya'da oynadığı  ilk macinda Adiyaman ekibini 3-0 yenen Mardin Takımı ikinci macini 13 Aralik Salı Günü Ïstanbul takimi ile yapacak.Bu maçı kazanması halinde ise 19 Aralık Tarihinde Ankara'da Final oynayacak.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Mardin İl Müdürü  Hadi Çomaktekin Artuklu Haber'e   yaptığı açıklamada, projenin amacının Suriyeli gençlere yaşadıkları travmayı bir nebze olsun unutturmak ve gençlerin buradaki entegrasyonuna katkı sağlamak olduğunu söyledi.

 

Projenin, savaş mağduru gençler için faydalı bir çalışma olduğuna inandığını anlatan İl Müdürü Çomaktekin  bu tür etkinliklerin devam edeceğini aktardı.

 

Proje koordinatörü Mustafa  Demir de etkinliğin, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı gençlerin spora yönlendirilmesi, sporla toplumlar arasındaki iş birliği ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.

 

Demir, turnuva kapsamında Suriyeli sığınmacıların yoğun yaşadığı 16 ilde birer takım , takımların 9'u Suriyeli, 9'u Türk gençlerden oluşturulduğunu söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07