MARDİN YÖRESEL TATLARI ZEYTİNBURNU`NDA....

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel Yöresel Tatlar Şöleni başladı. Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu 15 Temmuz Meydanı?ndaki şölene Mardin Yöresel tatları yerini aldı.

7.10.2017 14:29:02 0
MARDİN YÖRESEL TATLARI ZEYTİNBURNU`NDA....

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Zeytinburnu Geleneksel  Yöresel Tatlar Şöleni başladı. Yöresel lezzetlerin halkla buluştuğu 15 Temmuz Meydanı’ndaki şölene  Mardin Yöresel tatları yerini aldı.

 

Geçen yıl da Festivalde stand açılarak Mardin Yöresel tatlarının tanıtımı yapıdığı Yöresel tatlar  festivali renkli görüntülere sahne olmuş ve  Mardin Yöresel ürünlerine  ziyaretçilerin  ilgisi muhteşem  olmuştu.

 

Geçen yıl düzenlenen Festival de AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katılmış ve  Mardin'in Çiğ Köfte Şöleni ile başlayan festivalde yaklaşık 15 bin kişi için özenle hazırlanan 2 ton çiğ köfte, ayranlarla birlikte vatandaşlara ikram edilmişti. Şölende Ak Parti Mardin  Milletvekili Orhan Miroğlu ve Başkan Aydın, çiğ köfte alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara çiğ köfte ve ayran ikram etmiş Çiğ köfte şöleninde ustalar, yöresel kıyafetleriyle müzikler eşliğinde çiğ köfte yoğurarak hünerlerini sergilemiş,Yöresel müziklerin ezgisine dayanamayarak halay çeken vatandaşlara katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın’ın halay çekmesi ise alanda oldukça renkli görüntüler oluşturduğu Festivalde ziyaretçiler  Mardin standına hayran kalmıştı.

 

 

Her gün farklı bir yörenin kendine has lezzetleri ikram edeceği Zeytinburnu 14. Yöresel Günler Şöleni başladı. 15 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek şölende Anadolu’nun tüm il, ilçe ve köyleri Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan stantlarda yöresel tatlarını yarıştıracak.

 

15 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek Yöresel Günler Şöleni’ne vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04