Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Ender Alkan: ''Mardin 1969 Spor bu sene Play-off oynayacak''

TRT Radyo 1’de yayınlanan “Spor Servisi” programına katılan Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Ender Alkan, Hayri Ülgen’in sorularını yanıtladı.

Mardin 29.11.2023 11:20:00 0
Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Ender Alkan:

TRT Radyo 1’e konuk olan Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Ender Alkan, “Transfere çok inanan biri olmadığım için mevcut kadroyu maksimum kullanmak istiyoruz.  Çünkü çok değerli oyuncularımız var.  Bir rakam veremem ama Mardin 1969 Spor bu sene Play-off oynayacak.” dedi.

 

TRT Radyo 1’de yayınlanan “Spor Servisi” programına katılan Mardin 1969 Spor Teknik Direktörü Ender Alkan, Hayri Ülgen’in sorularını yanıtladı. 
 

Dinlerin ve dillerin şehri Mardin’i çok sevdiğini vurgulayan Ender Alkan, “Mardin çok güzel bir şehir. Futbolu çok seviyorlar. Futbola aç bir şehir. Bu şehir zamanında ikinci ligde de oynadı. Şuan çok değerli bir başkanımız var. Başkanımız Rıdvan Aşar, yönetimimiz, bu takım amatörden bile düşecekken başkan adayı olmuşlar. Ondan sonra şampiyonluk gelmiş. Biliyorsunuz bu sene profesyonel lige çıkmışlar. Daha önce düşüp inme olayı olmuştu. İnşallah bir daha onu yaşamayacağız. Yöntemimizle, taraftarımızla, şehrin ileri gelenleriyle ve başta başkanımız ve oyuncularımız ile bu takımı üste taşımak istiyoruz. İnşallah hedefimiz ilk başta  Play-off içine girmek. Oraya yakınız.” dedi.

 

“Bizim grubumuz çok zor bir grup.” diyen Alkan,  “Çok yüksek maliyetlerle kurulan takımlar var. Aliağa, Kepez, Ordu, Kafkas, Ayvalıkgücü, İstanbul Sinop bunlar gerçekten de çok maliyetli kadrolar kurmuşlar. Ama bizim de çok karakterli ve iyi bir kadromuz var. Şehrimize de güveniyoruz. Güneydoğu’nun incisi halkımız da çok istekli. Biz de bir sinerji yakaladık. Mücadele gücümüzü bu maçta (Kırıkkalegücü) gösterdik. Maça rakibi ortak yapmadık. Zaten yetenekli oyuncularımız var. O isteği, kazanma arzusunu sahaya yansıttığımızda o yetenekler ortaya çıkıyor. o mücadele gücünü ortaya çıkardığımız zaman zaten bu maçta fark ortaya çıktı. Bunu sürdürmek istiyoruz. Bu hafta Kepez Spora gidiyoruz. Kepez bu ligin ikincisi. İyi bir takım ama oraya iyi bir sonuç için gidiyoruz. Çünkü 3 maçımız kaldı ve devreye kadar kendimizi Play-off’a atmak istiyoruz. Ona da gücümüz, inancımız var.” açıklamasını yaptı.

 

Alkan, ikinci devre için kadroya takviye olacak mı? şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı: “Bir kere ilk geldiğimizde şunu sezdim. Bu şehirde daha önce çıkıp düşme olduğu için yine böyle olur mu izlenimi vardı. Bu galibiyet bizi bu şeyden kurtardı. O üzerimizdeki baskıyı kırdı. Bizim inancımız vardı. Ama taraftarın bir tedirginliği vardı. Onların da desteğiyle bunu kırdık. Benim ilk önce hedefim transfere çok inanan biri olmadığım için mevcut kadroyu maksimum kullanmak. Yani elimizde az oynayan veya performansı az olanları yukarıya çıkarmak. Tabi ki de devre bittiği zaman eksik olan yerlere çok olmayacak yani 3 veya 4 oyuncu katmak. Devre arası transferleri çok maliyetli. Bu sene Play-off’a katılmak istiyorsak mevcut oyuncularımızın performansını yükselteceğiz. Çünkü çok değerli oyuncularımız var. Ondan sonra eksik bölgelere giden ve gelenler olacak. Profesyonel liglerde bunlar olağan şeyler. Kadromuza güç katacak oyuncuları alabiliriz. Bunu tabi yönetimimiz ile oturup konuşacağız. Bunun ekonomi tarafı da var. Ama diyorum ya yönetimimiz gerçekten bize sonsuz destek veriyor. Oyuncularımız da bunun bilincinde.  Ama her zaman söylüyorum işin ekonomi tarafı çok önemli. Bugün Bursa, Eskişehir’i konuşuyoruz. Ayakta kalmak çok önemli. Burada sadece şampiyon olmak, üst lige çıkmak tabi ki önemli ve değerlidir. Ama biz burada bir sosyal faaliyet yapıyoruz. Buradaki insanlara futbol sevgisini, gençlerimize örnek, iyi bir altyapı bunları da sağlayarak ve altını doldurarak gitmemiz lazım. Onun için oyuncu alacağız ama ekonomik olarak rahatsız etmeden üst lige çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Nereye gitsek mesela geçen hafta İzmir’deydik orada Mardinliler derneği de var maçtan önce geliyorlar, maça geliyorlar. Hepsi çabalıyor. Metin Ağabeyimiz var, kulüp müdürümüz Ramazan var hacı ağabeyimiz var, sportif direktörümüz Rıdvan Sönmez var taraftarımızla temas halindeler. Bir rakam veremem ama Mardin 1969 Spor bu sene Play-off oynayacak.”Açıklamasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19