Mardin 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda Tanıtılıyor

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Erbil Valisi Omid Xoşnav, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 16 ülkeden ve 30 şehirden davetlilerin katıldığı 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarı 27 Mart’a kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Mardin 25.03.2022 11:04:00 0
Mardin 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Erbil Valisi Omid Xoşnav, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 16 ülkeden ve 30 şehirden davetlilerin katıldığı 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi fuarı 27 Mart’a kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, gerçekleşen açılış töreni ile kapılarını açtı.

 

Mezopotamya’nın tarih, kültür, doğa, yaban hayatı ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacıyla ilki bu yıl düzenlenen 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarında  Mardin Büyükşehir  Belediyesi stant açtı.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Mezopotamya’nın insanlık ve inanç tarihinin başladığı, geliştiği coğrafya olduğunu söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından ulusal ve uluslararası katılımcıların yer aldığı davetliler açılış kurdelesini keserek stantları  gezdi.

 

 Mezopotamya’nın altın üçgeni olarak nitelendirilen Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin’de kültür ve turizm turlarında son dönemde ciddi artışlar olduğunu vurgulayanDiyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Karaloğlu, “Mezopotamya’nın Altın Üçgeninde kültür ve inanç turizm turlarını ilk Jolly Tur başlattı. Ondan sonra da çok ciddi gelişmeler oldu. Çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanan Murat Süzen'in ziyaretçileri ağırladığı Mardin Büyükşehir Belediyesi standında, konuklara ise yöresel ürünler ile Mardin'in  tarihi ve turizm potansiyelinin anlatıldığı kitapçık ve çeşitli ürünler veriliyor.


27 Mart tarihinde  sona erecek Fuar 16 ülke ve 30 şehirden davetlilerii  ağırlayacak.

 

Bir yiyecek görseli olabilir

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19