Mardin 1.Uluslararası Bulgur Festivali Çeşitli Etkinlikleri Başladı

Bu sene birincisi düzenlenen "Uluslararası Bulgur Festivali’ çeşitli etkinliklerle başladı.

4.11.2022 22:01:00 0
Mardin 1.Uluslararası Bulgur Festivali Çeşitli Etkinlikleri Başladı

Bu sene birincisi düzenlenen "Uluslararası Bulgur Festivali’ çeşitli etkinliklerle başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve GAP Bölge İdaresi ortaklığında “Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor: Artık Sıra Bizde Projesi” kapsamında düzenlenen 1.Uluslararası Bulgur Festivalinin startı verildi.

Festival kapsamında alanında başarılı aşçıların katılımlarıyla Artuklu Üniversitesi yemekhanesinde Mardin bulgurunun temel alındığı yemek yarışması yapıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini ise Türkiye, İran, Tunus, Lübnan, Ürdün ve Singapur'dan gelen katılımcılar üstlendi.  

Yarışmanın ardından Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, AKM Toplantı Salonunda, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Asuman Kerkez ile “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” adlı söyleşi düzenlendi.

Festival, “Mezopotamya’da Yaşam ve Mutfak” adlı panel ve uluslararası şeflerle gerçekleştirilen workshop çalışmaları ile devam etti.

Söyleşi ve panelin ardından Yemek Yarışmasında derece giren aşçılara ödüller verildi.  

Festivalin ikinci günü Cumhuriyet Meydanın da festivali ateşinin yakılması ile başlayacak, workshop çalışmaları, yemek yeme yarışması ve konserle son bulacak.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00