Mardin Müftülüğünden Dini İlimler Semineri

Mardin Müftülüğünde Din Görevlileri İçin Yapılan Dini İlimler Semineri Başladı

Polisiye Haberler 12.11.2013 19:49:31 0
Mardin  Müftülüğünden  Dini İlimler Semineri

Mardin Müftülüğünde Din Görevlileri İçin Yapılan Dini İlimler Semineri Başladı

         Mardin Müftülüğü ve Artuklu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığı arasında imzalanan protokolle İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri,  Müftülükte görevli din görevlilerine Hadis, fıkıh ve Arapça’dan oluşan ilmi seminerler vermeye başladı. Din görevlilerin büyük ilgi gösterdiği seminerler Haftanın dört günü Mardin Müftülüğü hizmet binasında yapılıyor.

         Fıkıh ve Fıkıh Usulu  dersini İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doç Dr. Ata Deniz, Arapça Dersini Yrd Doç. Dr. Kerim Faruk El Huli, Usulul Hadis Ulumul Kur’an dersini ise Dr.A.selam Yusuf veriyor.

         Dersler katılan Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun;  “ birkaç yıldır devam eden bu seminerlerin personele ilmi ve mesleki katkılarda bulunduğu belirterek, bu gibi etkinlikleri gelecekte daha da arttırma çabası içinde olacağız.”dedi.

         Müftü Coşkun Ayrıca; “Din görevlisi-cemaat ilişkisinin sağlıklı bir biçimde yürütülebilmesi için din görevlisinin birtakım özel nitelik ve yeteneklere, bilgi ve becerilere sahip olması gerekir. Şunu unutmayalım ki, hiçbir kurum veya eğitim sistemi, kendisini işletecek personelin nitelikleri üzerinde hizmet veremez veya hizmet üretemez. Bu itibarla nitelikli ve seviyeli bir din eğitim ve hizmeti, ancak nitelikli ve seviyeli din görevlileri tarafından verilebilir. Yaygın din eğitim ve öğretimi veren din görevlilerinin öncelikle derin ve geniş bir alan bilgisine sahip olması gerekir. Bu bilgilerin başında doğru ve güzel Kur’an-ı Kerim okuma becerisi, yeterli seviyede temel ilmihal (inanç, amel, ahlâk) bilgileri; hutbe, vaaz veya konferanslarında kullanmak zorunda kalacağı Arapça dinî ibareleri doğru bir şekilde okuyup anlayacak kadar Arapça dil bilgisi, yeterli seviyede dinî hitabet ve meslekî uygulama becerisi, bağlı olduğu kurumla ilgili kanun, yönetmelik, tüzük ve uygulamalara ilişkin genelgeler hakkında hukuk bilgisi gelmektedir. Din görevlileri bu temel bilgilerini sürekli olarak artırmaya, geliştirmeye ve güncelleştirmeye çalışmalı ve zamanın gerisinde kalmamalıdırlar. Bu bilgileri artırma ve canlı tutmanın en etkili yollarından biri, onları cemaat ile veya başka arkadaşlarıyla paylaşmaktan geçer. İşte bu nedenlerden dolayı biz de personelimizin bilgi ve becerilerini arttırmak için bu seminerleri başlattık.” Diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78