MARDİN ARTUKLU ÜNİVERİTESİ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MARDİN YEMEKLERİNİ DÜNYAYA TANITACAK

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Kadim Mardin Yemekleri Sahne alıyor (Artık Sıra Bizde)” projesi Mardin’inin kadim yemeklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

Mardin 16.08.2023 17:12:00 0
MARDİN ARTUKLU  ÜNİVERİTESİ UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ MARDİN YEMEKLERİNİ  DÜNYAYA TANITACAK

Mardin Artuklu Üniversitesi  Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Kadim Mardin Yemekleri Sahne alıyor (Artık Sıra Bizde)” projesi Mardin’inin kadim yemeklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor.

 

Çoğu unutulmaya yüz tutmuş yöreye özgü geleneksel yemeklerin, yeniden Mardin mutfağına girmesi, gastronomi turizminin geliştirilmesi, Mardin’in yemek kültürü ve kültürel değerlerinin korunması, yerel mutfağın tanıtılması ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması amacıyla hazırlanan proje kapsamında Mardin’in iki kadim yemeğine Coğrafi Tescil İşareti alındı.

 

Mardin’in Kadim Yemekleri Alluciye ve Fırkiye Artık Coğrafi Tescilli

 

Mardin gastronomisinde önemli yer tutan Alluciye ve Fırkiye’nin Coğrafi İşaret alarak tescillenmesi ile ilgili müjdeli haberi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özçoşar kamuoyuyla paylaştı.

Fotoğraf açıklaması yok.

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak yürüttükleri bütün faaliyetlerde, üniversitemiz Kadim Mardin şehrimize nasıl faydalı olabilir düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Rektörümüz, bu kapsamda Turizm Fakültesi  tarafından yürütülen proje kapsamında şehrimizin iki önemli gastronomik değeri olan Alluciye ve Fırkiye lezzetlerimizin Coğrafi İşaret almaya hak kazandığını belirtti.

 

“Kadim Mardin Yemekleri Sahne alıyor (Artık Sıra Bizde)” projeleri hakkında da  bilgiler  veren Rektörümüz, proje kapsamında oluşturulan mutfak atölyelerinde verilen eğitimlerle, sektör ve akademi arasında iş birliğinin kurulmasına, dezavantajlı grupların desteklenmesine ve yerel yemeklerin tanıtımı ile kırsaldaki üreticilerin desteklenmesine imkân sağlandığını kaydetti. Kadim Mardin Yemekleri Uygulama Mutfağı kurularak, 338 sektör çalışanı ve öğrenciye eğitim verildiğini anlatan Özcoşar, Uluslararası Mardin Bulgur Festivalinin düzenlendiğini ve Mardin’in kadim yemekleri için coğrafi işaret başvuruları yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Özcoşar: Mardin Gastronomik Anlamda Üniversitemiz  Hak Ettiği Yere Varacak

Kadim Mardin şehrimiz, Üniversitemizin girişimleri ile gastronomik anlamda hak ettiği yere varacaktır diyen Rektörümüz Özcoşar, Alluciye ve Fırkiye’nin Coğrafi İşaret alarak tescillenmesi süreci boyunca emeği geçen Turizm Fakültemize, hocalarımıza ve Üniversitemizin TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimine teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19