Mardin Artuklu Üniversitesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından kampüste gerçeği aratmayan bir acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Mardin 17.05.2024 13:15:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesinde Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Mardin Artuklu Üniversitesi  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından kampüste gerçeği aratmayan bir acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

 

İlkyardımcılar Öğrenci Topluluklarımız tarafından organize edilen tatbikatta öğrencilerimiz sağlık alanında yetkinliklerini ve koordinasyon becerilerini sergilediler.

İlk ve acil yardım programı kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan senaryolu tatbikat, Sağlık Müdürlüğü Umke ve 112 ekipleri, AFAD, itfaiye, Kızılay ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğiyle yapıldı.

 

Tatbikatın Her Anı Heyecanla İzlendi

 

Eğitim alanlarını bir saha deneyimine dönüştüren öğrencilerimiz, Sağlık Hizmetleri MYO binasında çıkan elektrik kaynaklı patlama ve yaşanan karmaşa ile gelişen trafik kazası senaryolarını başarıyla canlandırdılar. 

Yaralıların profesyonel makyaj ile hazırlandığı ve olay yerindeki panik havasının doğal bir şekilde yansıtıldığı tatbikat, katılımcılar arasında büyük bir heyecan ve etkileşim yarattı.

Tatbikatta ilk müdahaleyi gerçekleştiren itfaiye ekipleri, hızla yangını kontrol altına alırken, AFAD ile birlikte tahliye çalışmalarına başladılar. AFAD'ın 50 metrelik mesafeden halatlarla yaralıları tahliye etme manevraları, izleyenleri adeta büyüledi. Ardından, UMKE ve 112 ekipleri, yaralılara anında müdahale ederek, sahra hastanesine taşınmalarını sağladılar.

Kızılay ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki hasta yakınlarına psiko-sosyal destek sağlayarak, toplumsal dayanışmanın ve insanî duyarlılığın güçlü birer örneği oldular. Kızılay'ın tatbikat bölgesinde sunduğu sıcak çorba ikramı, yorgun düşen herkes için bir nevi sıcak bir sarılma niteliği taşıdı.

Tatbikatın sonunda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Reşit Yıldız ve İl AFAD Müdürü Kerem Oruk, medya mensuplarına açıklamalarda bulundular.

 

Sağlıkçı Adayı Öğrencilerimiz Mesleğe Hazır 

 

Öğrencilerimizin gösterdiği üstün performansı ve etkileyici koordinasyonu takdir eden  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Reşit YILDIZ, gerçekleştirdikleri tatbikatın, sadece öğrencilerimizin eğitim sürecine değil, aynı zamanda toplumun acil durumlara hazırlıklı olmasına da katkı sağlayacak önemli bir adım olduğunu anlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “6 Şubat'taki Kahramanmaraş depreminde AFAD, UMKE ve sağlık çalışanlarının üstlendiği hayati rol, acil durumlara hazırlık ve etkili müdahalede ne denli kritik olduğuna daha önce de şahit olmuştuk. Bu önemli birlikteliğin ve koordinasyonun önemini bir kez daha vurguluyor. Bu tür etkinlikler, toplumun acil durumlara karşı bilinçlenmesine ve etkili bir şekilde tepki vermesine yardımcı olacak niteliktedir. Öğrencilerimizin tatbikatta göstermiş olduğu performanstan gurur ve onur duyduk. Bilinçli ve etkili müdahaleleri, bizleri son derece mutlu etti. Gösterdikleri başarı, geleceğin sağlık profesyonellerinin ne kadar yetkin ve hazır olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin sahip olduğu potansiyeli ve yetenekleri ortaya çıkarmak adına son derece önemli ve değerlidir."

 

Mardin AFAD İl Müdürü Kerem Oruk da Üniversitemiz öğrencilerinin böylesine organize bir tatbikatı düzenlemiş olmasının takdire şayan olduğunu belirterek sözlerine şöyle sürdürdü: “Bu tarz tatbikatlar ekiplerin operasyon kabiliyetini ve olaylara müdahale reflekslerini geliştirmek adına çok kıymetlidir. Tatbikatlar yaşanmış afet ve olayların görselleştirilmesi olduğu gerçeğinden hareketle genç öğrencilerin bu gerçeklikle yüzleşmelerine büyük katkı sağlamaktadır. Tatbikatımızın başarılı bir şekilde sonuçlanmasından ve öğrencilerimize deneyim kazanmalarına vesile olan tüm paydaşlarımız ile ekiplerimize ve bu tatbikatı düzenleyen üniversitemizin değerli hocalarına şükranlarımı sunuyorum.’’

 

Öğrencilerinin acil durumlarla ilgili bilgileri yıl boyunca teorik olarak gördüklerini söyleyen Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim Koç, düzenledikleri senaryolu tatbikatın öğrencilerimizin gördükleri teorik dersleri uygulamaya koydukları başarılı bir etkinlik olduğunu belirterek öğrencilere, paydaş kurumlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.6° / 15.7°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21