Mardin Artuklu Üniversitesi, Avrupa Kültür Rotaları Konseyinde Ülkemizi Temsil Etti

Mardin Artuklu Üniversitesi Avrupa'nın zengin ve geniş mirasının keşfedilmesini ve ziyaret edilmesini amaçlayan Avrupa Kültür Rotaları Konseyinde ülkemizi temsil etti.

17.10.2022 11:47:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi, Avrupa Kültür Rotaları Konseyinde Ülkemizi Temsil Etti

Mardin Artuklu Üniversitesi, insanları ve mekanları, ortak tarih ve kültürel miras ağlar üzerinde bir araya getirerek Avrupa'nın zengin ve geniş mirasının keşfedilmesini ve ziyaret edilmesini amaçlayan Avrupa Kültür Rotaları Konseyinde ülkemizi temsil etti. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin Türkiye’den tek üye konumda olduğu “Avrupa Kültür Rotaları Konseyi” tarafından düzenlenen Danışma toplantısı Yunanistan’ın Girit şehrinde gerçekleşti. 

 

Avrupa Kültür Rotaları Konseyinde Türkiye’den tek üye olan Mardin Artuklu Üniversitesini temsil etmek üzere Rektör Yardımcısı  ve Turizm Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Serhat Harman konsey toplantısına katıldı.

 

Toplantıya Mardin Artuklu Üniversitesi dışında konsey üyelerinden olan Birmingham Üniversitesi (İngiltere), Mid Sweden Üniversitesi (İsveç), Nitra Üniversitesi (Slovakya), Lübnan Amerikan Üniversitesi (Lübnan), Santiago de Compostela Üniversiteler Birliği (İspanya) temsilcileri katıldı. 

 

Konsey üyelerinin gerçekleştirilen danışma toplantısında fikir alışverişlerinde bulunarak birliğin geleceği hakkında stratejik kararlar alındığını belirten Prof. Dr. Serhat Harman, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bu birlik içerisinde yer alıp şehrimizi ve ülkemizi temsil etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

Hem Mardin Artuklu üniversitesini  hem de Mardin şehrini bu etkinlikte tanıtma şansı da bulduklarını kaydeden Harman,  ayrıca toplantı sırasında işbirliği yapmak üzere ikili görüşmelerin yapıldığını ve yakın zaman içerisinde yeni anlaşmaların imzalanacağını belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

  •  

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00