Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında 4 Madalya Kazandı

Geleneksel hale gelen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının beşincisi Diyarbakır’da düzenlendi.

20.11.2023 10:49:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında 4 Madalya Kazandı

Geleneksel hale gelen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının beşincisi Diyarbakır’da düzenlendi.

 

Fuar Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu ve KOSGEB'in desteğiyle ALZ Grup Uluslararası Fuar Kongre ve Danışmanlık AŞ ile Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret AŞ işbirliğinde organize edildi.

 

Fuar’a 57 İlden Katılım Oldu

 

Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında 57 ilden 168 kurumsal katılımcı yerini aldı.
Mardin Artuklu Üniversitesi  Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hoca ve öğrencileri de Kadim Mardin Mutfağını ve Mardin Artuklu Üniversitesini temsil etmek üzere Diyarbakır'da düzenlenen 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarına katıldı.

 

Üniversitemiz Gastronomi Fuarında Madalyaları Topladı

 

Fuar kapsamında düzenlenen aşçılık yarışmalarına katılan Mardin Artuklu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 5 öğrenciyle yarıştıkları bireysel kategoride 4 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazandı.


Daha önce de Adana’da gerçekleştirilen Uluslararası Adana Lezzet ve Gastronomi Fuarına katılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hoca ve öğrencileri üniversiteler arası aşçılık şampiyonasında şampiyon olmuşlardı.

 

Mardin Artuklu Üniversites Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Toprak, 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarında Kadim Mardin Mutfağını ve Mardin Artuklu Üniversitesini   başarıyla temsil eden öğrenci ve hocaları  tebrik ederek kendilerine teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19