MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İLE DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PAYDAŞLIK PROTOKOLÜ İMZALADI

Mardin Artuklu Üniversitesi , Dicle Üniversitesi'nin yürütücülüğünü üstlendiği Erasmus+ Yükseköğretim Arkeoloji Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu'na akademik paydaş olarak dahil oldu.

Mardin 7.07.2022 13:08:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ    İLE  DİCLE ÜNİVERSİTESİ  AKADEMİK PAYDAŞLIK PROTOKOLÜ İMZALADI

Mardin Artuklu Üniversitesi , Dicle Üniversitesi'nin yürütücülüğünü üstlendiği Erasmus+ Yükseköğretim Arkeoloji Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu'na akademik paydaş olarak dahil oldu.

 

Bu konsorsiyumun hayata geçebilmesi için gerekli imzalar,  Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı'nın da katılımıyla düzenlenen törende Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp tarafından atıldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar bu konsorsiyum için şu ifadeleri kullandı: "Bu protokol bizim de üniversite olarak ciddiye aldığımız üç ana hususta önem arz ediyor. Öncelikle uluslararaılaşma hususu: Erasmus+ gibi programlar ve bu tür konsorsiyumlar üniversitemizin ve bölgenin uluslararasılaşmasına ivme katıyor. İkincisi sektörel sinerji: başta üniversitelerimiz olmak üzere diğer sektörlerle iş birliği yapabilme olanağı tanıyor ve kendi potansiyelimizi diğer potansiyellerle birleştirerek arttırma yoluna gidiyoruz. Son olarak ise bu konsorsiyumun Arkeoloji gibi bölgenin değerlerini ortaya çıkarabilecek bir alanda olması çok önemli. 3 bileşenden ortaya çıkan bu sinerjinin üniversitelerimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

Bu konsorsiyum 2022-2027 yılları arasında geçerli olacak olup 2022 senesi için üniversitemiz Arkeoloji bölümünden 3 öğrenci staj hareketliliğinden, 2 akademik personel  ders verme hareketliliğinden ve 2 akademik personel   de eğitim alma faaliyetinden yararlanabilecekler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00