Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencilerine Girişimcilik Gezi Programı

Mardin Artuklu Üniversitesi Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu, Savur Meslek Yüksekokulu ve Ömerli Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Girişimcilik Gezi Programı hazırlandı.

14.03.2024 12:17:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi  Öğrencilerine Girişimcilik Gezi Programı

Mardin Artuklu Üniversitesi Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu, Savur Meslek Yüksekokulu ve Ömerli Meslek Yüksekokulu öğrencileri için Girişimcilik Gezi Programı hazırlandı.

 

Farklı ilçelerde bulunan Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencileri bir araya getirmek, öğrencilerin ortak imkanlardan daha geniş olarak faydalanmasını sağlamak, girişimcilik dersini uygulamalı şekilde işlemek amacıyla hazırlanan Girişimcilik Gezi Programı Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Nusaybin ilçesinde başladı.
İlk Girişimcilik Gezi Programına Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle birlikte Savur Meslek Yüksekokulu ve Ömerli Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Emek: Meslek Yüksekokulları İşgücü Piyasası İçin Çok Önemli 


Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ömer Fazıl Emek, girişimcilik dersiyle ilgili öğrencilere bilgi verdi. Piyasaların talep ettiği nitelikli personel ihtiyacını yetiştirmek amacı güden Meslek Yüksekokullarının girişimciler ve girişim faaliyetleri ile sıkı bağlantılarının iş gücü piyasasını önemli ölçüde etkilediğini belirten Emek,  bu nedenle girişimcilik dersinin alanında başarılı olmuş girişimcilerle bir araya gelerek bu girişimcilerin tecrübelerini öğrencilere aktarmasını, bölgede çeşitli faaliyetler yürüten işletmelerin ziyaret edilerek bizzat girişim faaliyetlerinin yerinde incelenmesini istediklerini ifade etti.

Nusaybin’in Başarılı Girişimleri Ziyaret Edildi


Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu, Savur Meslek Yüksekokulu ve Ömerli Meslek Yüksekokulu öğrencileri Nusaybin’de bulunan ve birer başarılı girişim örnekleri olan Özeller Yemek Fabrikası ve Çağ Çağ Hidroelektrik Santrali işletmelerini ziyaret etti.
Üniversite öğrencileri ayrıca dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen Nisibis Akademisi’ni de ziyaret ederek buranın tarihi hakkında bilgi aldı. 

 

Girişimcilik Gezi Programı, Savur Meslek Yüksekokulu ve Ömerli Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde Savur ve Ömerli ilçelerinde devam edecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19