Mardin Artuklu Üniversitesinde Antisiyonizm Antisemitizm midir?” Paneli Düzenlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Antisiyonizm Antisemitizm midir?” paneli düzenlendi.

Mardin 8.12.2023 11:09:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesinde Antisiyonizm Antisemitizm midir?” Paneli Düzenlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi  Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Antisiyonizm Antisemitizm midir?” paneli düzenlendi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi   Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Anabilim Dalı Programı Yüksek Lisans Öğrencileri Abdülhamit TÜRK, Barış OKTAY, Dilan VARGÜN ve Dounia ALAN panelist olarak katıldılar. 

 

“Siyonist Olmayan Yahudi Mezhepleri, Sebepler ve İnançlar”, “Siyonizm Tepki mi İnşa mı?”, “Antisemitizmin Ortaya Çıkışı ve Tarihsel Bağlamı” ile “Yahudilik ve Siyonizm, Farklar ve Kesişimler” konuları sunuldu.

 

Antisiyonizmi Antisemitizmle eşitlemeye çalışan mantığın dünyada hakkı ve hakikati söyleyen bütün sesleri susturmayı hedeflediğini söyleyen Antisiyonizm Antisemitizm midir? panelini yöneten Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Antisiyonizm ve Antisemitizm kavramlarının aynı olmadığını dünyaya güçlü bir şekilde haykırabilecek bir dili ve söylemi kurmamız gerektiğini kaydetti.

 

Kurdukları Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla akademik kulvarda Filistin çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi   Rektörü  Özcoşar, hassasiyetlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19