MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN BEYTÜLMAKDİS KONUŞMALARI ETKİNLİĞİ

'Beytulmakdis Konuşmaları' programı farklı ülkelerden İslam Alimleri Birliği Başkanlarının katılımıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

27.09.2022 13:02:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN  BEYTÜLMAKDİS KONUŞMALARI ETKİNLİĞİ

 'Beytulmakdis Konuşmaları' programı farklı ülkelerden İslam Alimleri Birliği Başkanlarının katılımıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. NevvafTekruri, Mısır Uluslararası İslamPeygamberi’ne Destek Birliği Başkanı Dr. Muhammed Sağır, Sudan Alimler Birliği Başkanı Dr. Abdulhey Yusuf, Irak Davetçiler ve İmamlar Birliği Başkanı Dr. Said Lafi, Libya Alimler Birliği Başkanı Şeyh Sami El Saidi’nin konuşmacı olarak katıldığı programa Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar yaptı.

Beytulmakdis Konuşmaları, Yusuf el-Karadavi Anılarak Başladı  

96 yaşında vefat eden Mısırlı Din Alimi,  Dünya Müslüman Alimler Birliği eski Başkanı Yusuf el-Karadavi’yi anarak sözlerine başlayan Rektörümüz Özcoşar, ömrünü ümmet için harcayan, dünya genelinde irşad çalışmaları gerçekleştiren, gönül ve zihin dünyamızın saygın ismi Yusuf el-Karadavi'ye Allah'tan rahmet diledi. 

Filistin ve Kudüs mücadelesini gündemde tutmak ve kamuoyunda bu konulardaki hassasiyeti korumak amacıyla kurdukları Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla Filistin’e ve Kudüs’e dair gerçekleştirdikleri çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Rektörümüz Özcoşar, farklı ülkelerden Beytulmakdis’i konuşmak üzere programlarına katılan İslam Alimleri Birliği Başkanlarına da özellikle teşekkür etti.
Açış konuşmasının ardından Filistin’de yaşanan zulmü anlatan bir video gösterimi yapıldı.

Program misafir İslam Alimleri Birliği Başkanlarının söz alıp Beytulmakdis konuşmalarını yapmasıyla devam etti.  
Dünya genelindeki Müslüman toplumun Filistin sorununu gündemlerinden düşürmemesi gerektiğini belirten alimler duyarlılığın arttırılarak sürdürülmesinin Filistin’de verilen mücadeleye katkı sunduğunu ifade ettiler.

Mescidi Aksa’nın İşgali İslam Ümmetinin İşgalidir

Mescid’iAksa’nın işgalinin sadece o bölgeyle sınırlı olan bir işgal olmadığını söyleyen misafir alimler, Mescidi Aka-sanın işgalinin İslam ümmetinin işgali anlamına da geldiğini sözlerine eklediler.
İslam ülkelerindegerçekleştirilen işgal ve kargaşaların temel sebebinin Filistin ve Mescidi Aksa’yı unutturmak ve oraya karşı ilgiyi yok etmek olduğunu ifade eden Alimler her şartta Filistin’i unutmamak ve desteklemek gerektiğinin altını çizdiler.

Filistin Halkı Yeniden Selahaddin Eyyubi’leri Bekliyor

Filistin halkı yeniden bu topraklardan kendilerine doğru yola çıkacak Selahaddin Eyyubi’leri beklediğini özellikle anlatan alimler, Filistin halkı bütün gönlüyle Muhammed’in ordusunun yeniden döneceğine inanıyor ve bunun için dua ediyor sözleriyle konuşmalarını bitirdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00