Mardin Atuklu Üniversitesinin 2. Diyabetli Çocuklar Kampı Başlıyor

Mardin Tıp Fakültesi tarafından geçtiğimiz yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin’de ilk kez düzenlenen ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ bu yıl yeniden düzenleniyor.

3.09.2023 13:54:00 0
Mardin Atuklu Üniversitesinin 2. Diyabetli Çocuklar Kampı Başlıyor

Mardin Tıp Fakültesi  tarafından geçtiğimiz yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin’de ilk kez düzenlenen ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ bu yıl yeniden düzenleniyor.

 

4-7 Eylül tarihlerinde Nusaybin DSİ Baraj Piknik Tesislerinde düzenlenecek 2. Mardin Diyabetli Çocuklar Kampına Mardin ve ilçelerinden çok sayıda diyabetli çocuk ve yakınları katılacak. Kampta eğitici eğlendirici faaliyetlerin yanı sıra diyabetli çocukların hayatını kolaylaştıran etkinlikler de gerçekleştirilecek.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Tıp Fakültesi tarafından Mardin Sağlık Müdürlüğü, Diyabetli Çocuklar Vakfı, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek 2. Mardin Diyabetli Çocuklar Kampına Tıp Fakültesi Hocaları, üniversite diyetisyenlik ve hemşirelik bölümü öğrencileri, doktor, hemşire, diyetisyen, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları da katılarak diyabetli çocuklar ve yakınlarıyla birlikte olacaklar.

 

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ilk Mardin Diyabetli Çocuklar Kampına katılarak diyabetli çocuklar ile yakından ilgilenen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Nusaybin’in mevcut imkânlarını diyabetli çocuklarımıza tahsis ederek geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de örnek bir çalışma olan ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ etkinliğinin düzenlenmesine yardımcı olan Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı’na diyabetli çocuklar ve Tıp Fakültesi adına şükranlarını sundu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, yeni kurulmuş bir fakülte olmasına rağmen birçok öncü sağlık ve sosyal sorumluluk çalışmasına imza attığını belirten Özcoşar, Tıp Fakültemize öğrenci alınmasıyla bu çalışmaların daha çok ivme kazanacağını da sözlerine ekledi.

 

Bütün Diyabetli çocukları, aileleri ve bölge halkını 4-7 Eylül tarihlerinde Nusaybin DSİ Baraj Piknik Tesislerinde düzenlenecek 2. Mardin Diyabetli Çocuklar Kampına davet eden Rektörümüz Özcoşar, başta Tıp Fakültesi Yöneticileri ve hocaları olmak üzere bu farkındalık çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19