MARDİN BB BAŞKANI AHMET TÜRK;'BELEDİYE'Yİ YAKLAŞIK 5 MİLYAR BORÇ İLE DEVRALDIK'

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) Mayıs ayı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Mardin 21.05.2024 15:17:00 0
MARDİN BB BAŞKANI AHMET TÜRK;

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MARSU) Mayıs ayı Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş   Başkanı Ahmet Türk, belediyeyi yaklaşık 5 milyar borçla devraldıklarını belirterek, ‘belediyenin borcu yoktur’ diyenlere belgeleriyle hepsini ortaya koyacaklarını söyledi. 


Mardin Büyükşehir Belediyesi   Eş Başkanları   Devrim Demir ve Ahmet Türk’ün başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda MARSU 2024 yılı Mayıs ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantıya belediye meclis üyeleri, MARSU Genel Müdürü Mehmet Kılıç ve MARSU personelleri katıldı. Eş Başkan Ahmet Türk’ün selamlama konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. 2023 Yılı Denetçi Raporu ve MARSU Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler oy birliğiyle kabul edilirken, MARSU Genel Müdürlüğü 2023 yılı bilançosu plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesiyle 2024 yılı Mayıs ayı genel kurulu 1. birleşimi tamamlandı.


Toplantı salonunda söz alan AKP meclis üyeleri, yeni bir toplantı salonun yapılmasını talep etti. Eş Başkan Türk, toplantıyı aldıkları yerin bir meclis binası olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Ama biliyorsunuz tasfiye kurulu o dönemde belediyeyi bize vermedi. Belediye binasını Artuklu’ya verdi. Biz buraya hatta bir çadır kurmayı düşündük meclis toplantılarımızı orada yapmak için. Ama başka bir yer olmadığı için buradayız. Mesela şu an Tıp Fakültesi’nin yeri bize aittir. Onu elimizden aldılar. Yani başka bir çaremiz yok. Belediyenin imkânlarını biliyorsunuz. Şu anda bir araştırma yaptık. Yaklaşık 5 milyar borçla belediyeyi devraldık. Şimdi ‘belediyenin borcu yoktur’ diyenlere belgeleriyle hepsini ortaya koyacağız. Hatta bazı müteahhitlerin bazı alacaklarını dahi hesaplamadık. Şimdi bu hale getirilmiş bir belediye var. Bu borçla yeni bir Mardin yaparsınız. Ama Mardin’e baktığınız zaman bu kadar borçlanmaya rağmen gözle görülecek hiçbir şey yok.”


Eş Başkan Türk, belediye sıkıntılarının ekonomik kaynaklı olduğuna işaret ederek, şu anda kendilerine gelen parayla ancak işçi ve memur parasını verebildiklerini belirtti. Eş Başkan Türk, 3 bankadan paraların alındığını ve hukuk dışı olmasına rağmen ilçelere verildiğini ifade ederek, “İşinizi yaparsınız, yolunuzu yaparsınız, başka faaliyetler yaparsınız. Ama Büyükşehirden ilçelere paralar aktarılması kanun dışıdır, hukuk dışıdır. Tabi ki biz de biliyoruz. Burası Mardin’e uygun değil. Kayyumlar bir şey yapamadı” dedi.

,

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,30%0,76
  • DOLAR

    32,81% 0,06
  • EURO

    35,18% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2452,64% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00