Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, okula yeni başlayan çocuklara yönelik geleneksel hale getirilen Bed-i Besmele Programının üçüncüsünü düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Kamor Millet Bahçesinde Bed-i Besmele etkinliği düzenlendi. Etkinliğe merkezde eğitim veren 8 ilkokuldan 500 öğrenci, velileri ile öğretmenler katıldı.
Etkinlikte, okullar arası ağızda pinpon topu taşıma, balon tasıma, çuval yarışı, halat çekme yarışı oyunlarının yanı sıra müzik eşliğinde öğrenciler eğlendi.
Bed-i Besmele duasının okunduğu etkinlikte yemek ikramında bulunuldu. Öğrencilere çanta ve kırtasiye malzeme dağıtıldı. Katılım sağlayan okullara kupa takdim edildi. Etkinlik, büyük ilgi ve beğeni topladı.
Bed-i Besmele; Osmanlı’da çocuklar dört-beş yaşına geldiklerinde ilk mektebe yani ilkokula başlarken düzenlenen merasimlere denir. Bu tören eğitim kurumu ve eğitmenlere verilen değeri ortaya koymaktadır.
ARTUKLUHABER AJANSI-MARDİN
14029,89%0,01
42,95% 0,08
50,53% 0,03
5965,27% 0,22
9931,63% 0,00