Mardin Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjili Otobüs Durakları Hayata Geçiriyor
Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin modernleşme ve ekolojik dengesini koruma hedefleri doğrultusunda önemli bir projeyi hayata geçiriyor.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin modernleşme ve ekolojik dengesini koruma hedefleri doğrultusunda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Sürdürülebilir kentleşme anlayışıyla geliştirilen Güneş Enerjili Otobüs Durakları Artuklu ilçesinde kurularak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Proje kapsamında, otobüs duraklarının çatısına yerleştirilen güneş panelleri sayesinde elektrik üretilecek ve depolanacak. Bu sistem, hem durak alanını aydınlatacak hem de USB şarj üniteleri ile vatandaşların telefonlarını şarj etmelerine olanak tanıyacak. Aynı zamanda, tasarruflu aydınlatma sistemleriyle desteklenen duraklar, enerji verimliliği konusunda da örnek bir model sunacak.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bu proje, gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakma amacıyla hayata geçiriliyor. Akıllı şehircilik uygulamalarının bir parçası olan güneş enerjili duraklar, Mardin için yenilikçi bir proje olacak.
Büyükşehir Belediyesi, şehrin altyapı ve ulaşım sistemlerini daha modern ve kullanışlı hale getirmek için çalışmalarını sürdürürken, yenilenebilir enerji projeleriyle de çevreci bir yaklaşımı benimsiyor. Daha önce de şehirde yapılan Led Işıklı Yaya Geçitleri, Dekoratif Sinyalizasyon, akıllı trafik ışıkları ve enerji verimliliğini artıran diğer yatırımlar bu anlayışın bir parçası olarak dikkat çekmişti.
Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı, Güneş Enerjili Otobüs Duraklarını 10 ilçede de yaygınlaştırmayı hedefliyor.
,
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
2
DİKA'dan Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Proje Yazma Eğitimi
-
3
Dişhekimleri Ağız ve Diş Sağlığının Önemine Dikkat Çekti
-
4
ABB’NİN ÖRNEK PROJESİ HPV AŞI UYGULAMASI İÇİN YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLADI
-
5
Midyat’ta Orman Haftasında Fidanlar Toprakla Buluştu
-
6
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
7
REKTÖR ÖZCOŞARDAN KALİTE GELİŞTİRİCİ AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR TOPLANTISI
-
8
GEMLİK BELDİYESİ'NDEN İLÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI
-
9
DEM Partili HUN, "Iğdır’da GES Projeleri Meraları Yok Ediyor''
-
10
Türkiye, 2026 Küresel Kadın Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
-
11
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
BIST 100
15747,44%-0,79
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,24% -0,03
-
GRAM ALTIN
6312,11% 1,06
-
Ç. ALTIN
10530,55% -0,79



