Mardin Büyükşehir Belediyesi Kaçak Hafriyata Geçit Vermeyecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi, üst düzey teknolojinin kullanıldığı Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ni hayata geçirerek kaçak hafriyat dökümünün önüne geçecek.

Mardin 14.12.2020 13:36:00 0
Mardin Büyükşehir Belediyesi Kaçak Hafriyata Geçit Vermeyecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi,  üst düzey teknolojinin kullanıldığı Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ni hayata geçirerek kaçak hafriyat dökümünün önüne geçecek.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda, kent genelinde kötü görüntü oluşturarak çevreye zarar veren hafriyat sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi (HYBS) ile kaçak döküm gibi çevreye zarar veren olaylar en aza indirilerek çevre kirliliğinin önüne geçilecek.

Aynı zamanda üst düzey teknolojinin kullanıldığı bu yöntemle Büyükşehir Belediyesine katma değer katacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi başvuru sonucu taşıma belgesi alan araçlara, HYBS kapsamında GPS uygu takip cihazları ve damper sensörleri takılacak. Bu sistem sayesinde kentte istenmeyen yerlere kaçak hafriyat dökümleri önlenecek, hafriyat araçlarının aşırı hızları anlık belirlenecek ve belirlenen güzergah dışında taşıma yapmamaları kontrol altına alınarak kaza olayları azaltılacak.

Daha temiz ve kontrol edilebilir bir çevre için başlatılan bu sistemle: Döküm sahalarının doluluk ve yoğunluk oranları kontrol edilebilmektedir. Hafriyat sektöründe düzen sağlanmakla beraber tamamen otomasyon sistemi yapılmaktadır. Döküm sahalarına giriş ve çıkış işlemlerinin kontrolü yapılabilmektedir. Otomasyon sistemi sayesinde insan hatası en aza indirgenmiştir. Mobil uygulaması sayesinde 7/24 akıllı cihazlarla e-denetim işlem kontrolü de yapılabilmektedir. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22