MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENT GENELİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir kent için hayata geçirdiği “temizlik seferberliği”nin startını verdi.

Mardin 11.09.2024 13:20:00 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENT GENELİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Mardin Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir kent için hayata geçirdiği “temizlik seferberliği”nin startını verdi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, daha temiz ve yaşanılabilir bir kent için şehir genelinde temizlik seferberliği çalışmasının startını Kızıltepe TOKİ’den verdi.

“Daha temiz bir Kızıltepe için temizlik seferberliği” şiarıyla  başlatılan temizlik çalışmasına, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, daire başkanları, Kızıltepe Belediyesi Eş Başkan Vekilleri, STK’lar, sendikalar, DEM Parti İl ve İlçe Örgütleri, Büyükşehir ve Kızıltepe Belediyeleri personeli, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Eş Başkan Devrim Demir, temizlik çalışması öncesi yaptığı açıklamada, temiz bir şehrin, temiz bir çevre ve sağlıklı bir gelecek ile kurulabileceğini belirtti.

Hedeflerinin, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu vurgulayan Eş Başkan Demir, “Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için yaşadığı çevreyi temiz tutmak herkesin sorumluluğudur. Bu bilinçle şehrimizi temizlemeye başlıyoruz. Amacımız sokakları, ilçeleri ve köyleri tek tek gezip temizleyerek şehrimizi temizlik konusunda örnek bir şehir yapmaktır. Çabalarımız bunun için sürecektir.” dedi.

 

“Toplumdaki her birey çevredeki temizlikten sorumludur”

 

Eş Başkan Demir, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün kitlesel bir şekilde temizlik yapacağız ama çalışmalarımız her zaman aralıksız devam edecektir. Kentler için temizlik önemli bir sorundur. Sadece sivil toplum kuruluşları, belediye ve kurumlar değil, toplumdaki her birey çevredeki temizlikten sorumludur. Her birey kendi çevresini yapabildiği kadar temizlese, bu şehirde temizlik sorunu ortadan kalkar. Önemli olan temizlik bilincini oluşturmaktır. Temizlik bilinci oluştuktan sonra şehrimizin geleceği daha da aydın olacaktır. Tüm katılımcılara kolaylıklar diliyorum.”

 

Konuşmanın ardından Eş Başkan Demir ve katılımcılar, yelek, şapka ve eldiven taktıktan sonra toplumsal duyarlılığı oluşturmak adına Havalimanı Karşısı Kızıltepe TOKİ’deki cadde, sokak, kaldırım ve boş alanlarda bulunan çöpleri topladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,14% 0,05
  • EURO

    38,25% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2935,14% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39