MARDİN BÜYÜKŞEHİR'DEN BASIN AÇIKLAMASI

09.08.2024 tarihinde Sondakika haber sitesi ve Akit Gazetesinde yayımlanan "Mardin'de Üniversite Bölümlerinin İptal Tehlikesi", "Gençler İş Bulamasın Terörist Olsun İstiyorlar" Başlıklı haberlere ilişkin Büyükşehir'den açıklama ..

Mardin 17.08.2024 11:17:00 0
MARDİN BÜYÜKŞEHİR

09.08.2024 tarihinde Sondakika haber sitesi ve Akit Gazetesinde yayımlanan "Mardin'de Üniversite Bölümlerinin İptal Tehlikesi", "Gençler İş Bulamasın Terörist Olsun İstiyorlar" Başlıklı haberlere ilişkin Büyükşehir'den açıklama ..

 

 

Mardin BüyükŞehir Belediyesinden yapılan basın açıklamasında;

 

‘’09.08.2024 tarihinde Sondakika haber sitesi ve Akit Gazetesinde yayımlanan "Mardin'de Üniversite Bölümlerinin İptal Tehlikesi", "Gençler İş Bulamasın Terörist Olsun İstiyorlar" ve "DEM'den Mardin'in İstihdam Ve Üretimine Darbe" başlıklı haberlere ilişkin, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak açıklama yapma ihtiyacı duyuyoruz.

Haber ve paylaşımlara konu olan, "Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Üniversitesi ve OSB tarafından yapılan protokolde, Artuklu Üniversitesi, Üniversite-Sanayi İş Birliğinin Güçlendirilmesi ve İmalatçılar ile Sanayicilerin Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi projesi kapsamında Mardin Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan ve mülkiyeti Mardin Büyükşehir Belediyesine ait 142 ada 1 nolu parseldeki 15 bin 294,57 metrekarelik taşınmazın Meslek Yüksek Okulu yapılmak üzere OSB Yönetimine devredilmesi" konusu Büyükşehir Belediyemiz tarafından araştırılmıştır.

Araştırma sonucunda; 11/05/2022 tarih ve 93 sayılı Belediye Meclis Kararı ile OSB'ye okul yapılması için devredilen arazi ile ilgili kurumumuzda ne devir gerekçesi, ne de konu ile ilgili herhangi bir protokole rastlanmamıştır.

Ayrıca, Belediyemiz mülkiyetinde bulunan OSB alanındaki 142 ada 1 nolu parselde bulunan taşınmazın, Mardin'de açılması planlanan Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarının yer alacağı okul binaları arsasının neden OSB'ye devrinin yapıldığı da anlaşılamamıştır.

31 Mart Seçimlerinden bugüne kadar, konu hakkında Artuklu Üniversitesi Yönetimi Büyükşehir Belediyemize herhangi bir ziyarette bulunmadığı gibi kendilerine nasıl bir katkıda bulunacağımız konusunda da herhangi bir talepleri olmamıştır.

31 Mart Mahalli İdareler Genel seçiminden önce kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesine ait 62 adet taşınmaz, ilgili mevzuata aykırı ve hukuksuz bir şekilde, Mardin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Maliye Hazinesi ile Organize Sanayi Bölgesine bedelsiz olarak devredilmişti. OSB'ye devredilen taşınmaz da dahil olmak üzere diğer taşınmazların devrinin iptali için 12/08/2024 tarihinde başlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısına gündem maddeleri sunuldu.

Konu hakkında Mardin 1. OSB Başkan Vekili Nasır DUYAN, Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek taşınmazın devri ile ilgili kurumumuza gerekli bilgilendirmede bulunmuştur. Görüşmelerin ardından meclise sunulan devir iptal maddesi Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile geri çekilmiştir.

Konu hakkında Mardin İletişim Gazetesine demeç veren Başkan Vekili Duyan, devir iptali ile ilgili çıkan haberlerin kasıtlı olup, gerçeği yansıtmadığını ifade etmiştir. Haberlerin kurumları karşı karşıya getirmeyi amaçladığını belirten Duyan, "Haber, kurumları karşı karşıya getirme amaçlı ve ekonominin lokomotifi olan OSB'nin siyasi arenanın içine çekilmesi gibi bir düşünce ile servis edilmiştir. Dolayısıyla haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Ekonomik dengelerin ve eğitimin siyasetin dışında tutulması herkesin yararına olacaktır." şeklinde açıklama yapmıştır.

Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, Artuklu Üniversitesinin Mardin'de istihdama katkı sunacağına inandığımız Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi ve Tekstil Teknolojisi programlarının yer alacağı okul binaları için OSB'ye devredilen taşınmazımızı, kendileri ile yapılacak görüşme sonucunda, adı geçen bölümlerin açılması şartı ile tahsis etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Aynı zamanda Artuklu Üniversitesi'nde mevcut olmayan bölümlerin açılması için de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak kentimiz için yapılacak ve kentimizde istihdamı sağlayacak her kurum ve her STK ile ortak çalışmaya da hazırız.

Haberde geçen, “Mardin'e hizmet etmek yerine şehrin gelişimine, istihdamına, huzur ve güvenine darbe yapmaya çalıştığı, Mardin'in üretim ve istihdam kapasitesini artıracak bu tür projelerin engellendiği, bölgenin kalkınma çabalarına zarar verdiği ve geleceğe dair umutları kırdığı” şeklindeki temelsiz suçlamaları kabul etmiyor ve Büyükşehir  Belediyemiz hakkında kamuoyunda kötü algı operasyonu oluşturmaktan başka bir şey olmadığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Adı geçen ve gerçek amacının yayıncılık faaliyeti olmadığı, yaptığı haberlerden açıkça anlaşılan söz konusu kuruluşlar, gerçekleri göz ardı ederek, etik dışı kurgusuyla Büyükşehir Belediyemizi kriminalize edip hedef haline getirmek istemiştir. "Gençler iş bulamasın terörist olsun istiyorlar", "DEM'den Mardin'in istihdam ve üretimine darbe" gibi ifadelerle açıkça suç işleyen söz konusu kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANS-MARDİN


35.9° / 22°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12