MARDİN CUMHURİYET ÇARŞISINDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan Cumhuriyet (SOK İL BAKAR) Çarşısı'nda esnaflarının talebi üzerine tarihi yapıya uygun kilitli parke taşı döşemesine başlandı. Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, 1200 metrekarelik bir alanda kilitli parke taşı döş

Mardin 14.08.2014 11:36:06 0
MARDİN CUMHURİYET ÇARŞISINDA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Cumhuriyet (SOK İL BAKAR) Çarşısı’nda esnaflarının talebi üzerine tarihi yapıya uygun kilitli parke taşı döşemesine başlandı. Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, 1200 metrekarelik bir alanda kilitli parke taşı döşemelerine başladıklarını söyleyerek, halkın taleplerini doğrultusunda yol yapım çalışmasına başladıklarını ifade etti.

Artuklu ilçesinde yer alan Cumhuriyet (SOK İL BAKAR)Çarşısı’nda yol yapım çalışmalarına başlandı. 1200 metrekarelik alanda kilitli parke taşının döşeneceği caddede, buradaki esnafların isteği üzerine yol yapım çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri de, yaptıkları incelemeden sonra en uygun çalışmanın kilitli parke taşı olduğunu tespit ettikten sonra, önceki gün çalışmalara başladı. Belediye ekipleri, iş makinelerini yapımına başlanacak olan caddeye getirdikten sonra bozulan ve artık yayaların dahi yürüyemediği caddede ilk önce eski yıkık taşları söktü. Ardından iş makinelerine yüklenen taşlar, başka yerde kullanılmak amacıyla belediyenin garajına götürüldü. Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için hummalı bir çalışma yürüten belediye ekipleri, gece gündüz demeden kilitli parke taşı döşemelerini sürdürüyor.

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, kısa bir süre önce çarşı esnafıyla yaptığı görüşmede, esnafların caddelerin yenilenmesini talebi üzerine çalışmalar başlatıldı. Daha sonra Bozan ve belediye çalışanları, caddede yaşanan eksiklikleri yerinde tespit etmişti.

Yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi veren Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, hizmet alanında yoksun bırakılan Artuklu ilçesindeki alt yapıların halkın istekleri doğrultusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, esnafların yoğun talebi üzerine Cumhuriyet Çarşısı’nda yol çalışmasını başlattıklarını söyledi. Bozan, 1200 metrekare caddede kilitli parke taşı döşemelerinin başlatıldığını ifade ederek, tarihi yapıya en uygun olan çalışmayı yaptıklarını dile getirdi. Bozan, halkın bütün taleplerini yerinde tespit ettikten sonra en doğal hakları olan yol çalışması yaptıklarını kaydederek, Artuklu’nun daha yaşanılır bir kent olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07