‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’na Büyük İlgi

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin’de ilk kez düzenlenen ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ büyük ilgi gördü.

Mardin 8.09.2022 11:06:00 0
‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’na Büyük İlgi

Mardin Artuklu Üniversitesi  Tıp Fakültesi tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin’de ilk kez düzenlenen ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ büyük ilgi gördü.

 

Diyabetli çocukların hayatını kolaylaştıran ve 5 Eylülde Nusaybin DSİ Piknik Alanı Tesislerinde başlayan kamp etkinliklerine bölge halkının yanı sıra Mardin’in merkez ve ilçelerinden çok sayıda diyabetli çocuk ve yakınları katıldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin  organizatörlüğünde, Mardin Valiliği, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi katkılarıyla, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve dört gün sürecek ‘‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ farkındalık etkinliğine; Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Üniversitemiz Rektörü Prof. İbrahim Özcoşar, MAÜ Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Salim Bilici, MAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Mehmet Nuri Özbek’in yanı sıra 30’a yakın doktor, hemşire, diyetisyen, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ile üniversitenin diyetisyenlik ve hemşirelik bölümü öğrencileri katılım gösterdi.

 

‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ farkındalık etkinliğine katılarak diyabetli çocuklar ile yakından ilgilenen Mardin Artuklu  Üniversitesi Rektörü  Prof. İbrahim Özcoşar, Nusaybin’in mevcut imkanlarını diyabetli çocuklarımıza tahsis ederek‘ Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ etkinliğinin düzenlenmesine yardımcı olan Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı’na diyabetli çocuklar ve tıp fakültesi  adına teşekkürlerini sundu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, yeni kurulmuş bir fakülte olarak Mardin’e sağlık alanında değer katmaya yönelik çok yoğun bir çaba içerisinde olduğuna dikkat çeken Özcoşar, “Bugün Tıp Fakültesi hocalarımızın çabalarından biri olarak diyabetli çocukların kendi hayat standartlarını evlerinde daha konforlu yaşayabilecek bir standart belirlemeye yönelik bir kamp düzenlendi. Şu an bu kampta 56 diyabetli çocuğumuz kendi hayatlarını hastalıklarına göre düzenleyebilmesi için tıp fakültesi hocalarımız, farklı hastanelerdeki uzmanlarımız, diyetisyenlerimiz ve hemşirelerimizden destek alıyor. Bu kampı Mardin’in sağlık sektörünün gelişimi açısından önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin organizasyonluğunda ve Nusaybin ilçesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’na katılan Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı;

“Diyabetik rahatsızlığıyla mücadele eden yavrularımızın hayatlarını daha iyi idame edebilmeleri için bu rahatsızlıklarına kendi başlarına yetebilme hususunda atölye kıvamında bir kamp gerçekleştiriliyor. Ben başta rektör hocamız olmak üzere tüm tıp fakültesi hocalarımıza, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mardin sağlık alanında geleceğe koşar adımlarla ilerliyor. Bu noktada Nusaybin olarak bizde böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz. Ben tekrardan katılım gösteren akademisyenlerimize ve doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza ve 56 diyabetli yavrularımıza burada olmalarından ötürü şükranlarımı iletiyorum.” dedi.

 

Diyabetin, eğer iyi bir şekilde yönetilmezse ciddi komplikasyonları olan bir hastalık olduğunu ancak uygun beslenme tedavisi, insülin tedavisi, düzenli egzersiz ve sürekli diyabet eğitimi ile sağlıklı, uzun bir yaşam sürebilmenin mümkün olduğunu ifade eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Nuri Özbek, ‘Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı’ farkındalık etkinliğinin ilkini Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaptıklarını, ilerleyen dönemlerde Mardin’de bu farkındalık kampını her yıl düzenlemeye davam edeceklerini belirtti.

 

Mardin Bölgesinde 0-18 yaş arası 200’ün üzerinde Tip 1 Diyabetli çocuğun var olduğuna işaret eden Prof. Dr. Nuri Özbek, doğru bir eğitimle çocukların normal hayatlarına devam edebilmesi ve sosyal yaşama katılabilmesinin mümkün olduğunu ve bu farkındalık kampının çocuklar ve aileleri için son derece önemli bir eğitim etkinliği olduğunu vurguladı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00