Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Bir İlk Daha...

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Abdulvahap YILDIZ, kalça kemiğinde tespit edilen kötü huylu kemik tümöründen 2 saatlik cerrahi müdahale ile kurtuldu.

Mardin 15.10.2024 12:49:00 0
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Bir İlk Daha...

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Abdulvahap YILDIZ, kalça kemiğinde tespit edilen kötü huylu kemik tümöründen 2 saatlik cerrahi müdahale ile kurtuldu.

 

Prostat kanseri olan YILDIZ, kalça ağrısı ve bacakların üzerine basamama şikâyetiyle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkiklerde YILDIZ’ın sağ uyluk kemiğine kötü huylu kemik tümörün yayıldığı ve oluşan zayıflama neticesinde kemiğin kırıldığı tespit edildi.

Uyluk kemik kırıklarında uygulanan standart implantların hasta için uygun olmadığı ve uyluk kemiğinin tümörlü bölgesinin tamamen çıkarılıp tümör protezi olarak bilinen özel platinin yerleştirilmesine karar verildi.

Hastanın ameliyatı, Ortopedi Uzmanları Dr. Bilal GÖK, Dr. Faruk TEMEZ ve Dr. Mehmet Afşin KARAOĞLAN tarafından 2 saat süren operasyonla kanserli doku temizlendi ve özel platin yerleştirildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından, önce yoğun bakıma ardından da normal servise alınan hastayı hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ferhat YILDIZ ve Hekimler  ziyaret etti.

 

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ferhat YILDIZ yaptığı açıklamada, bölgede özellikli işlemlerde adından söz ettiren bir hastane yolunda ilerlediklerini söyledi.

 

Türkiye’nin nadir merkezlerinden yapılan bir ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldığının altını çizen YILDIZ, şunları söyledi:

‘Bu ameliyat Mardin’de ilk kez yapılmaktadır. Bu işlemi yapan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.  Bu tür ameliyatların sayısını elimizdeki imkânlar dâhilinde artırmak istiyoruz.  Bu özellikli cerrahi müdahalelerle ile sevk oranlarını ciddi şekilde düşürmeyi planlamaktayız. Bu konuda bizlere destek olan Sağlık Bakanlığımıza ve İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin.’

Ameliyatı yapan doktorlardan Uzm. Dr. Faruk TEMEZ ise, kalça çıkığı şikayeti ile başvuran hastanın önce kalça kırığının nedenini araştırdıklarını söyledi.

Hastada bilinen prostat kanserinin kemiğe sıçradığını ve bunun zemininde de kırık oluştuğunun tespit edildiğini aktaran TEMEZ,  Hastamıza sadece kırık cerrahisi uygulayıp bırakabildik. Ancak bu tür kemiğe sıçrama durumlarında birçok bölümün içinde olduğu detaylı değerlendirme gerekiyordu. Biz de bu değerlendirmemizi yaptık. Hastaya kırılan kısmı, tümörü ile çıkarıp yerine tümör rezeksiyon protezi yapmayı düşündük. Uzman ekip arkadaşlarımızla çok özellikli bir işlem gerçekleştirdik. Tümörün bulaştığı yeri tespit ederek kemiği tümörle çıkardık. Yerine protezi koyduk. Çok şükür bir aksilik yaşamadan cilt ve yumuşak dokumuzu kapattık.

Uzm. Dr. Mehmet Afşin KARAOĞLAN da sayılı merkezde yapılan bu ameliyat için özellikle bir platini hastane yönetiminin temin ettiğini söyledi.

Türkiye’de çok az merkezde yapılan tümör protez işlemini başarı ile uyguladıklarını aktaran KARAOĞLAN, ‘Hastamız yürüdü ayağa kalktı. Takiplerimiz güzel.  Şu anda gayet iyi durumdadır. Eğer ki bu ameliyat yapılmasıydı Allah korusun yaşam süresi ve yaşam kalitesi çokta iyi değildi. Fakat şu anda yaşam koşulları ve süresi açısından çok ciddi bir kazanımımız oldu.  Bu tarz özellikli ve az yerde yapılan vakanın Mardin’de yapılması Mardin için büyük bir şans oluyor.’ ifadelerini kullandı. 

Sağlığına kavuşan hasta Abdulvahap YILDIZ da kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN






 


21° / 10.5°
  • BIST 100

    8908,47%0,40
  • DOLAR

    34,29% 0,19
  • EURO

    37,00% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3027,32% 0,52
  • Ç. ALTIN

    5008,58% -0,04