Mardin Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

Dolandırıcıların Akıl Almaz Yöntemlerine Karşı Mardin Emniyetinden Açıklama yapılarak,Mardinli vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Polisiye Haberler 28.08.2013 00:40:06 0
Mardin Emniyetinden Dolandırıcılık Uyarısı

Dolandırıcıların Akıl Almaz Yöntemlerine Karşı Mardin Emniyetinden Açıklama yapılarak,Mardinli vatandaşlara  uyarılarda bulunuldu

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbarlar neticesinde,  vatandaşların akıllara durgunluk veren metotlarla dolandırıldıkları ortaya çıktı.

   Mardin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada  kendilerini cumhuriyet savcısı, emniyet amiri, başkomiser ya da polis memuru olarak tanıtan şahısların masum vatandaşları arayarak, yapılmakta olan bir operasyona adlarının karıştığını fakat masum olduklarına inandıklarını ifade etmeleriyle başlayan sürecin başladığına dikkat çekildi.

   Şebeke üyelerinin muhatap oldukları  vatandaşların daha önce kaybedilen kimliğinin  başka şahıslar tarafından bulunarak satıldığı,  bu kimlikle birçok kuyumcudan altın satın alındığı ve kredi kartının dolandırıcılar tarafından kullandığı gibi yalanlara   inandırılan vatandaşların da sözde kamu görevlilerine yardım etmek ve şüphelileri yakalamak amacıyla evlerindeki para ve ziynet eşyalarını tarif edilen tenha yerlere bıraktıkları tespit edildi.

   Bu metotla ağustos ayı içerisinde merkezde  ve ilçelerde toplam 6 dolandırıcılık olayının meydana geldiği ifade edilen açıklama da vatandaşların 100 bin TL. civarında zarara uğratıldığı ifade edildi.

   Vatandaşların benzer bir  durumla karşılaşmaları durumunda vakit kaybetmeden Alo 155 Polis veya Alo Jandarma 156 telefonlara ulaşmaları istenen açıklamada, vatandaşlarımızın bu telefonlar karşısında adeta hipnoz olmuş gibi dolandırıcıların yalanlarına kapılmaları neticesinde  alın teriyle kazandıkları birikimlerinin  çöpe atılmaması gerektiği ifade edildi.

   Kamu düzeninin korunması ve asayişin sağlanmasında büyük emeği olan kamu görevlileri ile kolluk kuvvetlerinin böyle bir metotla asla  çalışmayacakları ifade edilen  açıklamada,  vatandaşların günün her saatinde Alo 155 veya 156 numaralarına ulaşmaları gerektiği belirtild

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19