MARDİN HALK SAĞLIĞI`NDAN``ÇOCUKLUĞUMU ELİMDEN ALMAYIN``PANELİ

Erken yaşta evlilikler konusunda halkın daha hale gelmesi için düzenlenen `Çocukluğumu elimden almayın` konulu panel gerçekleştirildi.

Mardin 27.02.2014 19:38:37 0
MARDİN HALK SAĞLIĞI`NDAN``ÇOCUKLUĞUMU ELİMDEN ALMAYIN``PANELİ

Mardin`de Erken yaşta evlilikler konusunda halkın daha hale gelmesi için düzenlenen `Çocukluğumu elimden almayın` konulu panel gerçekleştirildi. Mardin Atuklu Üniversitesi (MAÜ) Atatürk Kültür Merkezi’nde saat: 10.00’da başlayan panele Mardin Valisi Dr. Ahmet CENGİZ, Mardin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Vural EROL, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan DÜNDAR, İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet DERVİŞ ,Halk Sağlığı Müdürü  Uzm.Dr. Nureddin Özdener  Emniyet Müdürü Mehmet ŞAHİN, Müftü Dursun Ali COŞKUN, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KANTOĞLU,Kamu Kurum Amirleri, STK temsilcileri, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Ülkemize kontrolsüz bir nüfus girişi var”

Panelde bir konuşma yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet CENGİZ, küçük yaşta evliliklerin ve başlık parasının süratle toplumsal hayattan kaldırılması gerektiğini söyledi. Suriye’den kontrolsüz bir nüfus girişinin olduğunu hatırlatan Çengiz, “Bazen Suriyeli kardeşlerimizden de küçük yaştaki kız çocuklarını evlendirdiklerine dair haberler kulağımıza geliyor. Hatta son gelen haber sarsıcı bir haber idi. Toruna yaştaki bir kız çoğuyla birinin evlilik yaptığı yönünde duyum aldık. Olay mahalli ve kişi belli değil. Umarım bu haber doğru değildir.” dedi.

Yaptığı konuşmada Türkiye’nin uzun yıllardır bu sorunla yaşadığını belirten Mardin Halk Sağlığı Müdürümüz Uzm.Dr.Nureddin ÖZDENER "Küçük yaşta yapılan evlilikler yalnızca çocukluğu değil, kişinin tüm hayatını elinden almaktır." mesajını veren bir konuşma yaptı. Özellikle Muhtarlara ve yerel din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada “Erken yaş evliliklerden kimse kazançlı çıkmaz.” mesajının altını çizdi.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30