MARDİN İÇİN ÖZEL EĞİTİM MODELİ GELİŞTİRECEK

Mardin`de bulunan uluslararası turizm uzmanı Prof. Dr. Carlos Santos,Mardin Artuklu Üniversitesi ile işbirliği içinde Mardin'e özel bir turizm eğitim modeli oluşturacak

Polisiye Haberler 21.11.2013 17:32:50 0
MARDİN İÇİN ÖZEL EĞİTİM MODELİ GELİŞTİRECEK

Mardin`de bulunan uluslararası turizm uzmanı Prof. Dr. Carlos Santos,Mardin Artuklu Üniversitesi ile işbirliği içinde Mardin’e özel bir turizm eğitim modeli oluşturacak.

"Sürdürülebilir Turizm İçin Teknik Yardım" projesi çalışmaları ile ilgili olarak Mardin`de bulunan uluslararası turizm uzmanı Prof. Dr. Carlos Santos, Vali Dr. Ahmet Cengiz`i makamında ziyaret etti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile Mardin Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında Mardin`de sürdürülebilir turizm geliştirme stratejisi ve eylem planı oluşturulması, uygulaması ile turizm endüstrisinin rekabetçiliğini artırmayı hedefliyor.

Mardin`de yapacağı faaliyetler hakkında Vali Dr. Ahmet Cengiz`e bilgi aktaran Prof. Dr. Santos, turizm sanayisinin eğitim ve işgücü ihtiyaç analizi yapacak. Ayrıca çalışmaları süresince Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile de bir dizi faaliyet gerçekleştirecek.

Avrupa’daki pek çok üniversitede misafir öğretim üyesi olan Prof. Dr. Santos, Portekiz’de Azores Üniversitesi’nde Turizm Bölümü’nde Profesör ve aynı zamanda Azores Turizm Gözlemevi’nin de başkanı olarak görev yapıyor.

20 yıllık turizm eğitimi ve uygulaması deneyimine sahip olan Prof. Dr. Carlos Santos’un, turizmin gelişimi için tasarladığı eğitim modelleri, Romanya, Malezya, Portekiz gibi ülkelerde kabul görmüş ve başarılı bir şekilde uygulanmıştır. Prof. Dr. Santos, proje kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi ile işbirliği içinde Mardin’e özel bir turizm eğitim modeli oluşturacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88