MARDİN İHL ARASI HAFIZLIK ,KUR`AN VE EZAN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 2013–2014 Eğitim Ve Öğretim Yılı Mardin İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık, Kur'an Ve Ezan Mardin İl Birinciliği Yarışması Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Mardin 21.03.2014 10:32:36 0
MARDİN İHL ARASI HAFIZLIK ,KUR`AN VE EZAN OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Meb Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 2013–2014 Eğitim Ve Öğretim Yılı İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık, Kur’an Ve Ezan Mardin İl Birinciliği Yarışması

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 2013–2014 Eğitim Ve Öğretim Yılı Mardin İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık, Kur’an Ve Ezan Mardin İl Birinciliği Yarışması Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Mardin Ak Parti Mardin Milletvekili ve Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz,Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Kızıltepe İlçe MEB Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mardin MEB Din Eğitimi Şube Müdürü Şeyhmus UTLU,KİMDER Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, HÜDA-PAR Mardin İlBaşkanı Şeyhmus AKMAN,Hüda Par Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılıç ,Artuklu ilçesi Ak Parti belediye Başkan Adayı Serdal Yay Okul Aile Birliği Başkanı, Okul İdaresi ve Öğretmenleri,veliler,öğrenciler,halkımız ve çok sayıda idari ve mülki erkan katıldı.
Sunuculuğunu Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Mustafa Özer’in yaptığı yarışmaya İstiklal Marşı okunarak başlandı. Okul tanıtım filminden sonra Okul müdürü Engin LAFCI selamlama konuşması yaparak, İmam Hatiplerin ülkemizin, milletimizin beraberliğinde,büyümesinde, barış sürecinde çok önemli başarılara imza attığını vurguladı.Mardin Valisi Dr. Ahmet CENGİZ de yaptığı konuşmada İmam Hatip Liselerinin toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu İmam Hatip vizyonuna ve misyonuna layık öğrencilerimizin yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak Hafızlık, Kur’an Ve Ezan yarışmasında bulunmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Ayrıca programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere ve okul idaresine teşekkür eden Vali Cengiz,Yarışmada emeği geçenleri kutladı.
Daha sonra yapılan yarışmada Ezan dalında 11 öğrencinin yarıştığı ; birinciliği Kızıltepe Özcan Yıldız AİHL öğrencisi Bedrettin TAŞÇI, ikinciliği Nusaybin Mehmet Emin Kuş AİHL öğrencisi Mehmet ÖZTİMUR, üçüncülüğü Yeşilli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murtaza KÜRŞAT kazandı.
Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma dalında da 11 öğrencinin yarıştığı yarışmada, birinciliği Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, Ömer Faruk MEDENİ, ikinciliği Mardin Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin ÖZDEMİR, üçüncülüğü ise Nusaybin Mehmet Emin Kuş AİHL öğrencisi Ahmet YILDIRIM kazandı.
Hafızlık Kategorisinde tek öğrenci olan Mardin Merkez AİHL den Ömer MANTIR katılarak Mardin ilini yapılacak bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazandı.
Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere, Tablet, yarım altın ve muhtelif hediyelerle ödüllendirildi. Yarışmaya katılan tüm okul ve öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
Yarışmaya Katılan İmam Hatip Liseleri de Şöyle;
Dargeçit İmam Hatip Lisesi
Derik İmam Hatip Lisesi
Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Kızıltepe Süleyman Solhan AİHL
Mardin Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi
Mazıdağı İmam Hatip Lisesi
Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi
Nusaybin Mehmet Emin Kuş AİHL
Ömerli İmam Hatip Lisesi
Savur İmam Hatip Lisesi
Yeşilli İmam Hatip Lisesi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:HABERCİ47-MARDİN/ÖZEL HABER


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90