MARDİN İL MEM ALİ EYÜPKOCA'DAN İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyüpkoca ilk öğretim haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mardin 9.09.2024 13:21:00 0
MARDİN İL MEM ALİ EYÜPKOCA

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyüpkoca ilk öğretim haftası  dolayısıyla mesaj yayınladı. Eyüpkoca mesajında şu ifadelere yer verdi; 

 

‘’2024-2025 Eğitim - Öğretim Yılı'na başlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 

Adalet, hikmet, merhamet, iyilik, doğruluk, çalışkanlık, faydalı olmak ve güzellik gibi değerler üzerinde yükselen bir medeniyet mirasına sahip olan milletimiz; Türkiye Yüzyılı'nda eğitim adına kararlı adımlarla geleceğe hazırlanmaktadır.

Bugün, yarının büyükleri olan çocuklarımız, ders başı yaparak okulları, öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşacaklar. Bu güzel buluşmanın tüm çocuklarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiamız ve velilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Bilinmelidir ki hikmeti, hakikati ve güzel olanı aramak maksadıyla yapılan, tabir-i caizse beşikten mezara kadar devam bir yolculuktur eğitim. Sarsılmaz bir azim, değişmez bir kararlılık ve önlenemez bir heyecan isteyen bu irfan yolculuğu, yediden yetmişe tüm insanlığa birbirinden güzel hedefler kazandırmaktadır eğitim.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder." 

Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en ulvi hedefimiz; evlatlarımızın ilgileri ve kabiliyetleri dâhilinde onların ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimlerine öncülük ederek onları millî, manevi ve ahlakî değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunuzdan şüphemiz yoktur. Öğrencilerinize bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmanın ve onu paylaşmanın yollarını göstereceğinizden, çağın gereklerine vakıf, özgüveni tam, hedefini bilen şahsiyetler olarak yetiştireceğinizden eminim. Bu zor, meşakkatli fakat kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyor, huzurlu ve mutlu bir eğitim öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bugün kiminiz ilk defa okula başlıyor kiminiz ise 3 aylık tatilin ardından öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz. Bu mutlu, heyecanlı gününüzde sizlere bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyorum: Bilimin en önemli anahtarı meraktır. Merakınız ne kadar büyükse bilginiz o kadar derin olacaktır. Bunun için soru sormaktan, sorgulamaktan asla çekinmeyin. Arkadaşlarınıza, okulunuza, sizin için çabalayan büyüklerinize değer verin. Öğretmenlerinize saygıyı hiçbir zaman elden bırakmayın. Unutmayın, her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık vardır. Bunun için kitapla, okumakla, kalemle bağınızı daima güçlü tutun. İnterneti en etkin şekilde kullanın ama bu teknolojinin sizi hayattan, baharın açan çiçeklerin güzelliğinden koparmasına müsaade etmeyin. Anne babalarınız sizin en değerli varlıklarınızdır ve onlara hiçbir zaman saygıda kusur etmeyiniz. Her birinizin ışıldayan gözlerinde ülkemizin aydınlık yarınlarını görüyor,yeni eğitim öğretim yılında arkadaşlarınızla okulunuzda mutlu ve derslerinizde başarılı olmanızı gönülden temenni ediyorum.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle bin bir cefa ve fedakârlıkla büyüttüğünüz ciğerparelerinizin geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Çünkü çocuklarınızın ilk öğretmenleri ve onları en iyi tanıyanlar sizlersiniz. Dolayısıyla onlara güveniniz, güven veriniz, başarısızlık durumlarında onlara umut aşılayıp hayata bağlayınız. Bu süreçte sizleri desteklerinizle yanımızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle 2024-2025 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize, kıymetli öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum''Dedi.. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor