MARDİN İL MÜFTÜSÜ ÇELİK'TEN FATİH ULUSLARARASI İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE KONFERANS

Mardin İl Müftü Ali Hayri Çelik Tarafından Fatih Uluslararası İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Mardin'de Konferans Verildi

Mardin 27.01.2023 16:22:00 0
MARDİN İL MÜFTÜSÜ ÇELİK

Mardin İl Müftü Ali Hayri  Çelik Tarafından Fatih Uluslararası İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Mardin'de Konferans Verildi.

 

İstanbul Fatih Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören, Tanzanya, Uganda, Madagskar, Komor Adaları, Arjantin, Kırgızistan, Özbekistan, Mısır gibi ülkelerin vatandaşı olan öğrenciler şubat tatilinde Mardin'i ziyaret ettiler. İlim Yayma Cemiyeti'nde misafir edilen öğrencilere yönelik Mardin İl Müftüsü  Ali Hayri Çelik, "Ümmet Bilinci ve İslam Kardeşliği" konulu bir konferans gerçekleştirdi.

 

 Çelik, "İçinde bulunduğumuz çağda maalesef Müslümanlar olarak ümmet şuuru anlayışından çok uzaklaşmış bir vaziyetteyiz. Ümmet şuurunun ana eksenini oluşturan, “Müminler ancak kardeştir” düsturu bize ne kadar da uzak! İslam toplumunun en önemli kurumları olan ve Müslümanları bir araya getirmede kritik işleve sahip camiler bile özellikle bazı ülkelerde ve şehirlerde mezheplere göre ayrışmış durumdadır.

 

 Mübarek beldelerimizde, İslâm ile müşerref olmuş kadim şehirlerimizde ne kadar da çok kanayan yaramız var! Tüm bu olan bitenlerden gereken dersleri çıkarmalı, işe en temel vazifemiz olan “İyilikleri yaymak, kötülükleri ortadan kaldırmak” ile başlamalı, fitnenin adam öldürmekten daha kötü olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Yalnızca Allah için, samimi ve ön yargısız bir şekilde birbirimizi gerçekten sevmeye başlamamız, ümmet şuurunu yeniden kuşanmamızın başlangıcı olacaktır" ifadelerine yer verdi. Tüm masraflarının Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından karşılanan öğrencilere sömestr tatilleri boyunca Mardin'de tarihi ve kültürel geziler gerçekleştirilerek geçmişten bu güne İslam ve kardeşlik bilincinin canlandırılması hedeflenmektedir.''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19