Sağlık Bakanlığı tarafından, 80 yaş ve üstü bireylerin ve yatağa bağımlı hastaların kamu sağlık tesisine gelmeden, sağlık raporlarının (Mama, ilaç, bez vb.) hastanın başvurusuna ihtiyaç kalmadan çıkarılması amacıyla Yönetmelik yayınlanmıştı.
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 80 yaş ve üstü ve engelli bireylerin aktif kullandıkları ilaç, malzeme ve sağlık kurulu raporlarının bitmeden yenilenmesi için başlatılan e-rapor sürecine ilişkin olarak Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ,sağlık tesisleri sorumluları, evde sağlık birim sorumluları ve MHRS birim sorumluları ile birlikte sürecin daha etkin yürütülmesi için koordineli çalışma hakkında toplantı gerçekleştirildi.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğünce vatandaşların yaşam kalitesini artıracak dijital sağlık çözümlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından, kurumsal bakım hizmeti sunan yataklı devlet kurumlarında (Huzurevi, Yaşlı Bakım Merkezi vb.) ikamet eden vatandaşlardan süreli ilaç raporu ve engelli raporu bulunanların raporlarının yenilenmesi için hayata geçirilen e-rapor sisteminin kullanımı, işleyiş süreçleri, aynı zamanda randevu ve muayene kanalları hakkında detaylı bilgi verilen Eğitim, sağlık tesisleri sorumluları, evde sağlık birim sorumluları ve MHRS birim sorumlularının katılımı ile Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda Gerçekleştirildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
16012,85%1,27
44,05% 0,18
51,17% 0,03
7253,26% 1,01
11873,13% 0,00