MARDİN İYİ PARTİ, ORTAKÖY'DEKİ ELEKTRİK SORUNU İÇİN DEVREDE

İYİ Parti Mardin İl Başkanlığından, DEDAŞ Elektrik Şirketinin Artuklu İlçesi Ortaköy Mahallesindeki uygulamalarına büyük tepki.......

Mardin 13.09.2020 10:37:00 0
MARDİN İYİ PARTİ, ORTAKÖY

İYİ Parti Mardin İl Başkanlığından, DEDAŞ Elektrik Şirketinin Artuklu İlçesi Ortaköy Mahallesindeki uygulamalarına  büyük tepki....

 

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, Artuklu İlcesi Ortaköy  mahalesinde meydana gelen ve medyaya yansıyan olaylara DEDAŞ elektrik kurumunun dayatmalarının neden  olduğunu ifade etti  
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, "Mardin ilimizin  büyukşehir olması ile beraber belde belediyesinden Mahalleye dönüşen Ortaköy mahallesinde meydana gelen olaylara ilgili elektrik kurumunun dayatmaları neden olmuştur. 

 

 Mahalle sakinleri DEDAŞ'ın elektrik sayaçlarının direğe cikarılmasına karşı olmaktan ziyade, yüksek elektrik faturalarına ve çiftçilerin tarımsal sulamada yaşadıkları sorunların çözülmemesine itirazları var. Bununla beraber vatandaşlar, mahallede başta yol ve diğer altyapı hizmetlerinin oldukça yetersiz olduğu için seslerini yetkililere duyurmak istiyorlar" şeklinde konuştu. 


Akar şöyle devam etti : "Mahalleye doğalgaz hattı cekilmesi durumunda evlerde kullanılan elektriğe olan talebin azalacağı aşikardır. Gençlerin tamamına yakını işsiz durumdadır. Mahalle halkının geliri oldukça sınırlıdır. 


Mahale sakinlerinin talepleri çarptılıyor ve sanki sayaçların direklere cıkarılmasına karşılarmış gibi lanse edilmek ve böyle bir algı yaratılmak isteniliyor.
DEDAŞ'ın bu yanlış tutumu yüzünden kolluk kuvetlerimizin Mahalleliyle karşı karşıya gelmesi doğru değildir."


İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, mahalle muhtarı Numan Çakmak ve mahalle sakinleri ile yaptıkları görüşmelerde; mahalle halkına aklı selimle hareket etmelerini tavsiye ettiklerini ve bu sorunun çözümü için ilgili ve yetkili makamlar nezdinde girişimde bulunacaklarını söyledi.


Öte yandan İYİ Parti Artuklu ilçe Başkan Yardımcısı Zeki Öncel de benzer bir olayın yakın zaman önce Gökçe mahallesinde meydana geldiğini, Gökçe ile Ortaköy mahallelerinin sorunlarının aynı olduğunu  ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56