Mardin Koronayla Mücadele Platformu İlk Çalışma Toplantısını Gerçekleştirdi.

Kısa bir süre önce kurulan Mardin koronayla mücadele platformu yapılacak çalışmaları belirlemek üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Mardin 24.08.2020 17:51:00 0
Mardin Koronayla Mücadele Platformu İlk Çalışma Toplantısını Gerçekleştirdi.

Kısa bir süre önce kurulan Mardin koronayla mücadele platformu yapılacak çalışmaları belirlemek üzere ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Mardin’de gönüllülük temelinde kurulan ve hemen her kesimden destek gören Mardin Koronayla Mücadele Platformu Koordinasyon Kurulu heyeti bu gün yaptığı toplantıda görev dağılımı yaparak, yapılacak çalışmaları kararlaştırdı.

 

Mardin Koronayla Mücadele Platformu Koordinasyon Kurulu heyeti şu isimlerden oluştu.

  1. Koordinasyon kurulu başkanı Mehmet Şerif Öter MTDF Başkanı
  2. Platform sözcüsü Mecit Boran Eğitimci
  3. Sekreter Mehmet Sait Ramazanoğlu Eğitimci
  4. Teknik donanım sorumlusu Osman Xunav Sinema ve tiyatro sanatçısı
  5. Kurul üyesi İsmail Çevik HÜDAPAR İl başkanı
  6. Bedran Acar PAK Mardin İl Başkanı
  7. Abdulalim Çiftçi Yeniden Refah Partisi Mardin İl Başkanı
  8. Serkan Çelik Saadet Partisi Kızıltepe gençlik Kolları Başkanı
  9. Abdullatif Nakşioğlu Emekli Din görevlisi
  10. Yusuf Beğdaş Süryani dili ve edebiyatı yaşatma derneği Başkanı
  11. Aziz Yücedağ
  12. Faik Dengiz

 

 

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Mardin koronayla mücadele platformu koordinasyon kurulu başkanı Mehmet Şerif Öter “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgını her yerde olduğu gibi Mardin ilimizde de her gün can almaya devam ediyor. Devletimiz tüm imkânlarıyla mücadele etmesine rağmen ne yazık ki vakalar artmaya devam ediyor.

Öter “ Vakaların ve ölümlerin çoğu İnsanlarımızın tedbirsiz ve kontrolsüz davranışları sebebiyet vermektedir. Yurttaş olarak bu süreçte hepimize görev düşmektedir. Bizlerde bu düşünceyle sorumluluk hissederek her kesimden kadını erkeği, genci yaşlısı yüzlerce gönüllü katılımcıyla kurduğumuz Mardin koronayla mücadele platformu olarak İlk Sloganımız “KENDİMİZİ,KENTİMİZİ KORONADAN KORUYALIM” Amacımız çalışmalarımızı Mardin’in tüm ilçelerinde hep birlikte koronaya karşı pankartlarla, broşürlerle, yerel, ulusal ve sosyal medyanın yanısıra  sahaya inerek tedbir almayan, Maske takmayan, mesafeye, temizliğe  dikkat etmeyen insanlarımızı uyarmaktır. Bu konuda hepimize görev düşüyor her şeyi devletten beklememeliyiz.

Öter sözlerini şöyle sürdürdü; Her alanda gelişmiş ülkelerin insanları yaşam ve sosyal alanlarda meydana gelen olumsuz davranışlara sorumlu yurttaş bilinciyle halk halkı uyarıyor. Bizler için de bir insanlık sınavı olan bu koronavirüse karşı biz bize birbirimizi uyarmalıyız. Gönüllülük temelinde kurulan bu Platformun çalışmalarına herkesi katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz. “

PLATFORM SOSYAL MEDYA SAYFASI İÇİN;

https://www.facebook.com/Mardin-Koronayla-M%C3%BCcadele-Platformu-101486031679292/

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00