``MARDİN KÜLTÜRÜ MUTLAKA YAŞATILMALIDIR``

Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, Mardin`in; dünya insanlığının ortak mirası olan, taşında, toprağında, caddelerinde ve sokaklarında halen kadim kültürlerin bıraktığı nadide izleri taşıyan bir şehir olduğunu söyleyen Akdoğan, "Mardin insanı d

Mardin 29.09.2014 12:39:39 0
``MARDİN KÜLTÜRÜ MUTLAKA YAŞATILMALIDIR``

 Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan,  Mardin`in; dünya insanlığının ortak mirası olan, taşında, toprağında, caddelerinde ve sokaklarında halen kadim kültürlerin bıraktığı nadide izleri taşıyan bir şehir olduğunu söyleyen Akdoğan, "Mardin insanı da aslında Mardin gibidir. O da kadim medeniyetlerin binlerce yıllık süzülmesiyle oluşan saf ve duru ahlakın insanıdır. Bize düşen bu kültürü burada yaşatabilmektir” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, TÜSİAD’ın düzenlediği “Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm” konulu konferansa katılmak üzere Mardin’e geldi.

Konferansa; Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarkan Kadıoğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Birkan, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan geniş katılımlı konferansta yaptığı açılış konuşmasında çözüm süreciyle ilgili olarak: “Akan kanın durması Türkiye ve milletimiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Bu filmi artık kimse geri sardıramaz.” dedi.

Mardin`in; dünya insanlığının ortak mirası olan, taşında, toprağında, caddelerinde ve sokaklarında halen kadim kültürlerin bıraktığı nadide izleri taşıyan bir şehir olduğunu söyleyen Akdoğan, "Mardin insanı da aslında Mardin gibidir. O da kadim medeniyetlerin binlerce yıllık süzülmesiyle oluşan saf ve duru ahlakın insanıdır. Bize düşen bu kültürü burada yaşatabilmektir” diye konuştu.

Konferanstan sonra Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Mardin Valiliğini ziyaret ederek beraberindeki heyetle birlikte Vali Mustafa Taşkesen’le makamında bir süre sohbet etti. Valilik şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Akdoğan’a ziyaret anısına Vali Taşkesen tarafından Mardin figürlü bir plaket takdim edildi.

Valilik ziyaretinin ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Akdoğan, ayrıca kentin tarihi mekanlarını gezerek bazı incelemelerde bulundu

 

ARTUKLU HABER AJNSI-MARDİN

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00