MARDİN MİLLETVEKİLİ EBRU GÜNAY'DAN MARDİN NARKOTİK ŞUBE AMİRİ'NE ŞOK EDEN SUÇLAMA

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada ;''Mardin’de uyuşturucu ile mücadele etmesi gereken Narkotik Şube Amiri uyuşturucu satışına karışıyor ve serbest bırakılıyor. 'Diye suçlamada bulundu.

Mardin 12.06.2021 14:54:00 0
MARDİN MİLLETVEKİLİ EBRU GÜNAY

HDP Mardin  Milletvekili Ebru Günay sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada ;''Mardin’de uyuşturucu ile mücadele etmesi gereken Narkotik Şube Amiri uyuşturucu satışına karışıyor ve serbest bırakılıyor. 'Diye suçlamada bulundu.

 

HDP Mardin Milletvikili Ebru Günay TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde de  şu soruları sordu;

 

  1. -Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinin (Madde 188), katalog suçlar arasında yer almasına rağmen suçlarını itiraf eden sanıklar hangi gerekçe ile serbest bırakılmışlardır?
  2. -Uyuşturucu ile mücadele etmesi gereken Narkotik Şube Amirinin böylesi bir suç işlemiş olmasını hatta suçu itiraf etmesine rağmen serbest bırakılmasını nasıl açıklıyorsunuz? Uyuşturucu ile mücadele edildiğine toplumu nasıl ikna edeceksiniz?
  3. le geçirilen ve adliye emanet deposunda imha edilmeyi bekleyen uyuşturucunun emniyet görevlileri tarafından satışa sunulması olayında daha çok kişinin olabileceği ve bu durumun uzun zamandır devam ettiği ihtimalini göz önüne alarak soruşturmayı derinleştirmeyi düşünüyor musunuz?
  4. -Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının her geçen gün artmasının nedeni emniyet personellerinin de uyuşturucu satışı yapması mıdır? Bu konuda tüm emniyet teşkilatlarında gerekli soruşturmaları yapacak mısınız?”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22